Sunday, October 20, 2019

Oktobriit

Kõigepealt jäi juba eelmisel nädalavahetusel haigeks Mees. Siis hakkas köhima Gabriel Prantsusmaalt - no tema on nüüd jälle kenasti soojal lõunamaal kodus tagasi, küllap seal läheb köha üle. Prantslaste viimasel õhtul teatas Legolas, et olemine on sant - jäigi kolmeks päevaks koolist koju. Päev hiljem tõusis Jõugu Juhil palavik ja veel päev hiljem köhis Lillebror nii, et ei saanud enam üldse suud kinni panna.

Õnneks on nad kõik hakanud otsapidi jälle terveks saama. Kas oli see oktobriit või mingi meesteviirus (sest mina ei köhi küll midagi, tänan küsimast), ei teagi.

Enne haigeksjäämist osales Lillebror klassiõhtul. Pärast tervenema hakkamist läks Legolas Laenulapse poole ja jäigi, homme ehk saame tagasi. Jõugu Juht ei teinud ei seda ega teist, aga arvas, et prantslased olid seekord toredad ja kui saab, siis tema läheks märtsis Gabrieli poole. See on väga tõsine edasiminek, kaks nädalat tagasi (kui seekordseid vahetusõpilasi polnud veel saabunud) oli ta vääääga skeptiline igasuguste uute sõprade suhtes.

Mees osales laupäeval helitehnikuna koguduse konverentsil ja tõi esinejatelt koju kaasa tervitusi. Aitäh, olgu need kenad inimesed ise ka terved.

Mina siin… kudusin kangast, aga plaanitud kangalõpetuseni ei jõudnud. Homme on ka päev. Käärisin lootusrikkalt kaks uut kangast, käärpuud elavad nüüd meil. Kaminasaal on nii suur ruum, et isegi minu vanaemalt päritud väga suurte käärpuude sissepaigutamisel ei lähe oluliselt väiksemaks.

Sain valmis musta Ingridi-salli äärepitsid ja alustasin valget Salmet, ikka Liina Langi koekirjaga. Millal ma Ingridi kokku õmblen, ei tea, võimalik, et pärast koolivaheaega. Ega selle asjaga ju nii kole kiire kah ei ole.

Millie muudkui mängib, magab, sööb, väetab liivakasti ja on muidu nurr kassipoeg. Suured kassid pole teda endiselt omaks võtnud, aga vähemalt ei ründa. Ja kuna Millie muutub aina enesekindlamaks, läheb ta neile ka üsna julgelt aina lähemale… kuni julgus taas otsa saab.

Uue nädala PLNis on eelkõige suur väljamagamine (lapsed), Lillebrori Sõbra pere kolimine (kolm suuremat meest), uue kanga alustamine, paar täitsa vaba päeva ja Mehe sünnipäev. Viimase suhtes puudub mul endiselt See Õige kingi-idee. Tuleb lihtsalt poodi minna ja midagi otsustada. Kui on õige pood, läheb see õnneks kiiresti.

Koolivaheaeg on ikka üks suurepärane leiutis.

No comments:

Post a Comment