Friday, December 20, 2019

Elektrikatkestus. Jälle.

Kui me sinna metsa kolisime, oli elektriga olukord päris hull, plaanilistest katkestustest ei teatanud keegi ("Aga kell seitse hommikul Vikerraadios ju öeldi!" jahmus arupärimise peale infoproua) ja tormide puhul võis mitmeks päevaks vee ja elektri ära unustada. Vesi, vaadake, käib meiekandis ikkagi elektripumbaga, mitte mingi anonüümse veevärgifirma kaudu (mis, ma kahtlustan, kasutab ka põhimõtteliselt elektrit).

Siis me vingusime ja vingusime ja kaebasime ja teavitasime ja... Küllap tegid seda teisedki, kes ei olnud enam nõus pool-sõjaolukorras elama - sest kuidas sa muudmoodi nimetad olukorda, kus elekter lihtsalt niisama ära võetakse, ette hoiatamata? Kell seitse hommikul igaks juhuks Vikerraadio kuulamine on ikka väga jabur., kell seitse hommikul magatakse, kui see vähegi võimalik on.

Umbes 2010. aasta augustitormist saadik oli elektriga päris rahulik.

Üleeile oli siis see ettekuulutatud torm. Tegin igaks juhuks hommikupoole söögi valmis. Kõrvitsapirukas ja õunastruudel tahavad praeahjus käia, elektriga. Kell kolmveerand viis saabus pimedus. Õnneks ainult viieks minutiks. Köögis on meil LEDid laes, seal ei saanud toimuvast suurt midagi aru, aga kui ma tubades tiiru tegin, siis selgus, et muudes ruumides on diskovalgus. Vilkvilkvilkvilk… Jätsin küünlad põlema. Sõime parajasti õhtusööki, kui tekkis võimalus jätkata küünlavalgel. Oeh.

Rikkenumbrilt öeldi, et firma on juba teadlik. Nunuh.

Siis me panime põlema küünlad kõigis küünlajalgades, kus see mõistlik tundus, ja veetsime perekondlikku lauamänguõhtut. "Aliast" saab küünlavalgel väga häri mängida. "Carsassonne"'i saab ka küünlavalgel hästi mängida. Kempsus vett tõmmata ja duši all käia ei saanud. Urr. Teed oleks saanud teha küll, meil on alati varuvesi olemas.

Järgmisel hommikul oli ikka pime. Kohvi ei saanud. URR.

Päeva jooksul ütles rikketelefonil üks pahura häälega mees, et kõigepealt tuleb tegeleda ikkagi suuremate keskustega. Mnjah, metsatalude elanikud maksavad sama palju kohaletoomistasu ja mida kõike veel, ja kujutage ette, ka meil sulavad sügavkülmad ära... aga teenuse kvaliteet on tegelikult kehvem, eriti kriisiajal.

Sõime küünlavalgel, sest päike loojub ja pimedaks läheb väga vara. Just siis, kui vesi pliidi peal keema läks ja võimaldas kohvi teha, tuli valgus tagasi.

22 tundi seekord. See on umbes 18 kuu jooksul vist juba neljas või viies elektriavarii. Seda, vabandage, on palju.

Kuri.




No comments:

Post a Comment