Sunday, December 22, 2019

Lõpuks on koolivaheaeg!

"Sa näed magamata välja," märkis E., kui mind täna kirikus nägi. Välimus sobitus sisemusega.

Nädal algas küll ilusti, käisid külalised ja puha. Nüüd on mul taas hirmus palju sorteerimist vajavat kaltsuvaibamaterjali.

Siis oli torm ja elektrikatkestus ja öö jäi ärevaks. Pool silma oli kogu aeg lahti, kas juba lähevad lambid põlema…?

No ja laupäeva õhtul vaatas Lillebror kella üheni öösel telekast sakslaste "Supertalenti", ma pakkusin talle seltsi. Olengi magamata.

Muudest sündmustest osales Jõugu Juht kooli jõulupeol, Lillebror käis klassiga Karilatsi muuseumis ja Legolas saunaõhtul (kus traditsiooniliselt sauna ei tehtud vist, miks seda saunaõhtuks kutsutakse, ei ole mulle keegi suutnud seletada). Lillebror ja Legolas kahekesi koos käisid trenni jõulupeol, mis seekord oli toimunud täiesti vibulaskmisevabalt. Veel käisid Lillebror ja Legolas kiriku lastepäeval, Lillebror kui laps ja Legolas kui korraldajate abiline, karjase rollis.

Mina osalesin traditsioonilisel õpetajate jõululõunal, kus pakuti traditsioonilist kuiva ahjuliha ja head hapukapsast. Sain jõululoosiga kingiks lambapildiga külmkapimagneti (seal kotis oli muud ka, aga lammas!, teate küll).

Mees on peamiselt transportinud perekonda ühest punktist teise vastavalt keerulisele logistikale. Veel ostis Mees Vanaemale ja Vanaisale jõuluks uue teleka. Loodetavasti viib see nende mõtted mõneks ajaks kadunud Elizabethilt eemale (see asi oli siin nädala sees mingi päeval jälle täitsa kole, aga vist rahunes natuke maha).

Oleme ostnud mingi koguse jõulukinke ja selle tõttu veetnud palju aega ummikutes ja teiste hullumeelse pilguga ostlejate seltsis.

Kassipoeg Millie on aru saanud, mille jaoks on jõulukuusk. Otsa ronida pole ta veel proovinud, aga teab, et tema ülesandeks on VÕTTA ÄRA KULDNE MUNA (vt. ka Harry Potteri IV osa, Kolmevõluri turniiri teine ülesanne). Vaatasin praegu, ta on sellega vist hakkama saanud. Neljapäeval lõhkus Millie ka oma elu esimese jõuluehte ja vaatas siis, sabake elegantselt käppade ümber keritud, kuidas ma hingõhukese klaaskuuli kilde põrandalt üles imesin… Käpakesed vist viga ei saanud.

Nüüd on kingid ostetud ja peidetud, jõulumenüü enam-vähem paigas ja muidu ka lootus, et tekib võimalus koolivaheajast rõõmu tunda.

"Kas tead, et kuu aja pärast olen mina 15-aastane," ütles Jõugu Juht hämmeldunud häälega. Tean küll ja see on täitsa jabur. Ma siis parem ei hakka arvutama, kui palju mina kaks päeva rohkem kui kuu aja pärast saan.

Panin FB-sse üles ekraanivaba lauamänguõhtu kutse, vana-aastaõhtuks. Kui keegi sõber, kes FB-s ei ole, tahaks tulla, siis andke teada, räägime täpsemalt.

No comments:

Post a Comment