Sunday, January 5, 2020

Koolivaheaja viimasel päeval

… on vist esimest korda hea meel, et homsest jälle rutiin tekib.

Meil on sassis unerütm ja toidurütm, igasugusest mõtestatud tegevusest rääkimata. Mis teha, kui nii palju vabadust käes on!

Sel nädalal käisime muidugi natuke tööl kah, aga seda polnud kuigi palju… ja laste kooliga seotus avaldus homse kehalise kasvatuse tunni jaoks koti pakkimises, kõik, koduülesandeid ju ka polnud.

Veel ei olnud mitte mingit külma ega lund, mis oleks natuke talisportimist võimaldanud. Oli, nojah, vana-aastaõhtu koos külalistega, see oli muidugi kena, aga ülejäänud aja kodus on Gäng istunud üksteise kukil ja Kräununud. Laenulaps oli külas, see vaenehing sai pealt näha ja kuulda Kräunu ja frusteerunud lapsevanemaid, küllap oli see üsna kole.

Kõik kolm last käisid kinos, vaadati eakohaseid filme. Suurtel poistel oli kaasas Laenulaps, Lillebroril tema Sõber.

Ükspäev tegid mehed lõket ja põletasid mitmesugust põletamiseks sobivat prügi. Üks teine päev viidi lõkkehunnikust tuhka ja kõdu minema, nüüd on lõpuks ometi lõkkekoht enam-vähem mõistliku suurusega - 2017. aasta katuseprahist saadik on lõkkekohal olnud suur kuhi igasugust jama, enam ei ole.

Lillebrori peenras õitses vapper võõrasema.

Mina sorteerisin garaažis kaltsuvaibamaterjali, sain sorteeritud. Homme läheb lõikamiseks. Veel oli mul midagi kergema sordi kõhuviiruse sarnast kallal. Ainult et kehakaalu see kergema sordi viirus küll kergemaks ei teinud...

Mees murdis esimesel jaanuaril hambast tüki välja, sai õnneks reedeks arstiaja. Arst lappis selle hamba ära, aga tuvastas hulga vigu veel. Mees külastab nüüd mitmesuguseid hambaarste kohe palju. Arst, kes on Mehe perekonna hambaid läbi nelja põlvkonna ravinud, ütles kunagi, et neil on kõigil olnud erakordselt pudedad hambad, küllap on see geneetiline. Tundub küll nii.

Millie-Miu oli külalistest parajas stressis ja sai kohe selle otsa, kah esimesel jaanuaril elu esimese ja plaani järgi viimase jooksuaja. Viiekuuselt! Ta ei elaks oma praeguses suuruses kindlasti poegimist üle ja ükskõik milline isane, kes tema vastu huvi tunneks, oleks selgelt pedofiil… aga Millie'l on sellegipoolest MÄÄÄÄU ja saba krampis. Tuleval neljapäeval läheb operatsioonile.

Must Mimi püüdis ühel ööl kõigi aegade kõige paksema hiire. Arvatavasti oli tegu elukaga, kes juba umbes kuu aega meil köögis laamendamas ja hiiremusta puistamas käis. Enam ta ei käi, isiklikult lasin surnukeha kempsust alla.

Muidu elame hästi, tänan küsimast… aga kõigest rutiiniootusest hoolimata pole ma üldse valmis homme hommikul kell kolmveerand seitse tõusma.


No comments:

Post a Comment