Monday, March 23, 2020

Distantsõppe teine esmaspäev

See päev on endas sisaldanud KRÄUNu. Ja hirmus kiiresti ülesannetetegemist, sest anonüümseks jääda sooviv laps ei olnud oma plane õpetaja poolt antud aegadega kohandanud. Ja lapsevanemapoolset avastust, et muidu üle keskmise, samuti anonüümseks jääda sooviv laps on saanud eesti keeles "mittearvestatud", sest oli andnud järele oma tavapärasele tähelepanuhäirele ja seetõttu teinud hoolega täiesti valesid ülesandeid.

Veel õppis Millie, mis asi on puu ja et selle otsast on võimalik alla tulla… et praktilisem on ronida alla- kui ülespoole, sest all ootab Lillebrori põu, aga üleval teadmatus.

Hetkel õpib Legolas köögis kaneelisaiakeste valmistamist. Emaühik andis tainakomponendid ette leivamasinale, mis taina valmis segas… isaühik nõustas tainarullimise suhtes. Eks me näeme, mis tulemuseks saab. Inspiratsiooni sai ta kellegi juutuuberi videost.

Aias on nina mulla seest välja pistnud mõned pisikesed lupiinid, mis ilmselt ei ole ennast lasknud segada faktist, et täna hommikul kella poole kuue paiku (ma ärkan kohusetundlikult vara ja käin siis mööda maja kooserdamas) oli köögi akna all õues miinus kümme. Otsustasin esimesel poeskäimisevõimalusel käia kuskil aianduspoes* ja osta meile mõne õitsemispotentsiaaliga taime. Hortensia või midagi.

Tegelikult on täitsa võimalik, et k-haigus käis minust juba paar nädalat tagasi üle, oli mitu päeva palavikune tunne ja imelik, ebatavaline kuiv köha. Siis läks see üle ja tuli tagasi tavapärane märtsikuine tatisus, tuntud ka kui loomulik reaktsioon õietolmule. Keda ma selle aja jooksul nakatada jõudsin - juhul kui see K oli -, see on muidugi täiesti teadmata arv. Kuskohast ma selle võisin saada, on kah teadmata, inimene käib ju ikka poes ja tööl ja... ja seal käib kah terve hulk igasuguseid inimesi, kes aeg-ajalt võivad ka kogemata köhida.

Mis maailmast edasi saab, on samuti teadmata… aga vist eile nägin sotsiaalmeedias toredat seisukohta distantsõppe plusside teemal. Et nüüd saavad ehk nii mõnedki vanemad aru, et viga ei ole ainult õpetajas. Loodame.


__________
*ma ei kavatse mitte kellegi peale köhida!

No comments:

Post a Comment