Sunday, October 18, 2020

Kooliaasta on lõpuks täisväärtuslikult käivitunud...

 ...õnneks saabus vaheaeg.

Kõik kolm tööpäeva (pool kohta, khm) olid pikad ja tihedad. Muuhulgas olin ühe sündmuse tõttu sunnitud võtma neli (4) seletuskirja. Sügisel loetakse küll tibusid, aga samuti aktiveeruvad sügisel noored kuked, tavaliselt küll mitte nii intensiivselt ja ühekorraga. Pärast vaheaega tegeleme edasi, et asjad paika saaksid ja edaspidi seletuskirjaväärilisi sündmusi ei toimuks. 

Käärisin ja alustasin ära uue kanga. See peaks küll selle aasta jooksul viimaseks jääma. Kangatöö vahele tundsin, et keegi ronib peas... Põdrakärbes, ilmselt viimasest seenelkäigust jäänud. Võeh. Ometi oli seenelkäimise ja kärbseavastamise vahel õige mitu peapesukorda... Ei katsetanud, kas põdrakärbes tules põleb, aga vees ilmselgelt ei upu. 

Riigis laiemalt toimus sündmusi, mille kohta võib öelda, et iga rahvas väärib oma valitsejaid. Või kui õel olla, siis noh, proua president arvas ametissenimetamise aegu, et Jumala õnnistust pole talle tarvis paluda. Jumal on teatavasti viisakas ja astub kõrvale... ja nii proua president selle valitsuse endale kaela saigi. Mis asi see on, et peaaegu igas valitsuses on meil keegi, kes mingi eriti koliseva ämbrisseastumisega hakkama saab, ei tea, aga praeguses tundub tööl olevat ämbrivabriku peadirektor ise, ilmselt ka tegevjuht seltsiks.

Täiesti poliitikaväliselt käisime koguduse konverentsil. Mees oli helipuldis, mina köögis nõusid pesemas. Oli olnud ilus sündmus, ütlesid saalisolijad. Nõud said ka ilusti puhtaks. 

Konverentsipäeval lahenes ka küsimus, kas otsida veepargivääriline veepark. Jõugu Juht tõmbas käega üle uksepiida ja surus sellega endale pöidlaküüne alla muljetavaldava koguse vana uksevärvi, puitu ja maeitahateadamidaveel. Üks EMO-sõit, kaks tuimestussüsti ja üks väike operatsioon hiljem oli kogu pudi küüne alt eemaldatud, aga ilmselgelt ta selle käega praegu kuhugi ligunema ei lähe. Oleme siis kodused, ka see on hea mõte. 

Konverentsi otsa tuli koguduse aastapäev. Oli väga ilus. Aastapäevalt tulnutena mõtlesime, kuidas logistikat korraldada... ja nii need kassipesad mul tegemata jäidki, mõtlesin nimelt kaltsukottidega saabunud kulunud kasukatest (lambanahk vist ) kassidele verandasse pesad sättida, sinna nad saavad vabalt sisse... aga kuna riiulid olid ostetud ja lastel õhtune üritus tulemas (mille jaoks oleks niiehknii pidanud nad bussile viima ja üldse), läksime Vanaema verandasse mööbeldama. Nüüd tuleb ainult eesriie kõrvale heita ja kohe on näha, millist sorti vaipa kui palju on, igal värvil on oma riiul. Mõnel muidugi mitu, peamiselt tundub olevat punase-mustatriibulisi kaltsuvaipu, sest Vanaema. Eesmärk saada vaibalasu elutoast välja ja sellest hoolimata verandas ümberpööramisruum säilitada sai täidetud.

Küllap juhtus midagi veel, aga paraku ei mäleta enam, mida. Väsinud. 


6 comments:

  1. Koolivaheaeg on hea,
    kedagi äratama ei pea ;)
    Saab hommikukohvi nautida,
    vaikuses ja rahus, iseendaga rääkida.

    Jõugu Juhile kannatliku meelt - uh, lugesin ja kujutasin ette, külmavärinad käisid üle keha...väga ebameeldiv lugu.

    PS! Kaltsuvaipadest...sinise-halli-valge-(mõni väiksem must täpp sekka) või siis punane peamine toon, natuke musta ja rõõmsat kollast pihuga.

    ReplyDelete
  2. Oijah, ma käisin just Legolast ja Lillebrori äratamas, sest trenni pääsevad nad ainult täna ja ainult koos meiega.

    Punase-kollase kombinatsiooni pole mul olemas ja ei tule ka, kuni keegi täpselt mõõdu järgi ei telli. Iseenese tarkusest koon ma ainult toon-toonis vaipu, aga nagu öeldud, tellimuse peale saab igasugust. Ja mõõte on vaja. Kui keegi tahab kempsuvaipa, siis meeter-korda-kaks ikka ei passi... või vastupidi, eks ole.

    ReplyDelete
  3. Kas vaipu saab ka kusagil veebis näha?

    ReplyDelete
  4. Midagi on siin: https://www.facebook.com/triibulisedkaltsuvaibad
    Kuna nende ülespildistamine on rist ja viletsus, siis on mõttekas küsida konkreetset värvi ja suurust. Juhul, kui stiil meeldib.

    ReplyDelete
  5. Kui ma lähemal elaks või teie kanti kunagi satuks ma pakuks end pildistama. Ma armastan pildistamist!

    ReplyDelete