Sunday, November 22, 2020

Kuningad ja kapsad

 Lewis Carrolli ei ole neil päevil lugenud, kuigi võiks. "Kuningad ja kapsad" kõlab lihtsalt paremini kui "ministrid ja porgandid".

Niisiis, me saame uue haridusministri. Neid läheb kuidagi palju, kas tei ei leia? Või üleüldse, meil läheb kuidagi palju igasuguseid ministreid, selle taustal võib vist isegi mõista Lõuna-Ameerika riike, kus Gerald Durrelli (ja Annie M. G. Schmidti) andmetel olevat revolutsioonid rahvussport. Meil justkui mängiks keegi ministritega kiirmalet. Siuh ja jälle üks läinud, ainult kuningas ja lipp (ehk peaminister ja president) jooksevad kroone peas hoides vasakule ja paremale, et taevapärast mitte oma positsiooni kaotada.

Poliitikavirina lõpp.

Kapsastega on nii, et täna võtsin lõpuks viimase kolmandiku seni tühjakskorjamata porgandipeenrast. Midagi oli jagunud vesirotile ja midagi tigudele ja midagi mingitele sääsesarnastele putukatele, kes olid üsna häiritud, et ma nende peenrast porgandeid käisin võtmas... aga korvide tavapärase mahutavuse järgi otsustades seitse-kaheksa kilo jäi meile ka. Eks meie elus ongi nii, et kodus on viit või kuut erinevat sorti eksootilist puuvilja, aga lapsed küsivad, kas tohib porgandit võtta...

Homme tuleb vaadata, kas aed veel mingit murulauku või sibulalauku või mida iganes pakub, sest Mees ei leidnud poest hädavajalikku potimurulauku. Sügavkülmas on küll ühe võiteo jagu karulauku, aga see pole toiduplaani kohaselt siiski päris see. 

Legolas käis teatris. Olevat olnud täiesti vaadatav etendus, sobib ilmselt ka hirmus lahedatele 14-aastastele. 

Veel oleme olnud isolatsioonis ja distantsõppel. Need lubati tuleval nädalal ära lõpetada. Üks lastest sai distantsõppe käigus (vist) meiepere esimese "ühe", sest viksis distantsülesande klassikaaslase pealt puhtalt maha. Tõbine tassib tervet, ühed mustad mõlemad, võiks selle kohta öelda. Lillebror jällegi katkestas jäämees Ötzist jutu kirjutamise sõnadega: "Ma pean nüüd õigekirja vihikust järele vaatama, me just õppisime seda -gi ja -ki asja..." Tundub, et elementaarsed õpioskused on tal olemas. 

Olen kudunud kangast kitstelje peal ja alustanud ära ühe uue haapsalu salli. 

Lund pole meie juures veel näha olnud, kuigi ükspäev käis Legolas teadmata põhjustel südaööl ukse peal ja tuli sisse teatega, et väljas sajaks jusnagu vihma ja lund ja lörtsi korraga... Hommikuks oli sellest järel märg ilm. Eks esimese lume tulemine peabki juhtuma koolitunni ajal või äärmisel juhul mõnel jõulueelsel ööl, muidu ei ole õige. 

Ja jõulueelne aeg meil ju tegelikult juba on, täna on hm, eeladvent? Päris advendipühapäevani on veel nädal aega.

No comments:

Post a Comment