Tuesday, December 1, 2020

Detsembri saabumisest

 PLNi kohaselt peaks detsembris olema Lossi jõuluturg, lastel Eesti sisekarikavõistlused, lapsevanematel koguduse tööharujuhtide tänuõhtusöök, kõigil hulk jõuluüritusi, jõulukirik, koguduse jõululõuna ja loomulikult koolivaheaeg. Ja vana-aastaõhtul nutivaba lauamänguõhtu.

PLN on ilus, aga meil on aasta 2020. Keegi ei jaksa kokku lugeda, mitu selle aasta PLNi on juba untsu läinud...

Vaatasin just, Lossi jõuluturg jäetakse ära. Mõistlik, aga kahju. Noh, me olime juba otsustanud, et me ei lähe.

Kooli jõuluüritustest jääb ilmselt ära jõulukontsert, kus meil käivad ainult lapsed, mõnikord - selle ettevalmistamine pidanuks algama siis, kui juhtus meie kooli esimene koroonapositiivne. Samuti on ebatõenäoline (aga ma pole tegelikult süvenenud), et mingid kooliastmete jõulupeod toimuksid. Klasside kaupa vast ikka mingid jõuluhommikud või -õhtud on. Kui lapsed on tundides terve klassiga koos, siis võib ju ka klassiõhtut pidada või midagi - pisikud minu teada püsivad samad. 

Võistlused jäävad ära, sest koroona. 

Tänuüritus peaks praegu teadaoleva järgi toimuma, aga tegelikult ei saa siin suurt midagi ette planeerida. Muudest koguduse jõuluüritustest on teada, et jõuluõhtul planeeritakse inimeste hajutamise eesmärgil pidada kaks teenistust, mis mõlemad peaksid saama ka Youtube'is üle kantud. See tähendab, et meie jõululaupäevalogistika kujuneb vastavalt sellele, kumma teenistuse ajal Mees videopuldis peab olema. Tuleme toime. Koguduse kalendris on ka jõululõuna kirjas... eks me näeme. 

Nutivaba lauamänguõhtut peame juhul, kui see tundub mõistlik ja lubatud. Huvilised, kes soovivad meiega üks leibkond olla (ja kellegagi võib-olla veel), võivad registreeruma hakata. 

Ja muidugi, alati on võimalus, et ükskõik milline PLN läheb untsu, sest meil tulevad matused. Kui lähisugulaste hulgas on 87-aastane inimene, siis tuleb ka selleks valmis olla. Eile nägi Vanaisa välja küll nii, nagu ta täna enam ärgata ei kavatseks... aga võib-olla ikkagi ärkab ja on imestunud, et on ikka veel elus. 

Koolivaheaeg tuleb, ma loodan, k-teemast hoolimata.

Kergemini planeeritavatest asjadest juhtub paratamatut poodlemist jõulukingituste asjus. Tuleb Kuusk, mille Mees ja mõni vabatahtlikuna kaasaminev poisslaps metsast ise toovad (ikka RMK kuuseprogrammi järgi kuskilt teeservalt või kraavipervelt). Tuleb jõululind, aga me pole veel otsustanud, mis sorti. Tuleb olemasoleva, väga ebasümpaatse kitsa kanga mahakudumine ja uus natuke sümpaatsem ainult veidi laiem kangas. Võib-olla tuleb lumerookimist, aga ehitus-lammutus-remonttöid tuleb kindlasti. 

No ja Jeesuse sünnipäeva mäletamine tuleb vääramatult. Kui isegi Siberis suudeti... siis suudame koroona-ajal ka. 

No comments:

Post a Comment