Sunday, December 27, 2020

Jõulunädal

 Jõululaupäeva sündmustest ma tegelikult juba kirjutasin, peale selle, et kirikust koju jõudes nägime keldrimajakese juures kõige paksemat ja triibulisemat kassi üldse. See on täiesti uus lisandus siitkandi kassikarjale.

Enne jõululaupäeva sain mina kätte kõige toredama jõuluüllatuse - väga ilusa kaardi Inglismaalt. 

Jõulukassipoeg Freya - sest Jõugu Juht arvas, et Leia on ehk ikkagi liiga leebe nimi - käis jõulu esimese püha hommikul elutoas ringi vaatamas ja avastas suurepärase kassimänguasja kuuse. Ronis kohe õnnelikult mitme oksa kõrgusele ja tagasi maas muudkui käppas ja käppas neid toredasti õõtsuvaid oksi. Muidu on ka julgemaks saanud, kuigi veel mitte täiesti kohanenud. 

Jõululumi tuli sel aastal hilinemisega. Õues on küll nüüd kõik väga esteetiline ja laps, kes siiani käis ainult tennistega, pani täna siiski saapad jalga... aga tegelikult mulle lumi ja miinuskraadid ei meeldi. 

Jõulukingitused võileivagrill ja kohvimasin on saanud väga sooja vastuvõtu osaliseks. Samuti selgus, et Lillebrori jõuluraamat (William Wentoni sarja viies osa) olevat väga hea lugemine, igal leheküljel on seiklus või poolteist. 

Täna kirikus saime jõuluehmatuse osalisteks, sest Lillebror hakkas kurtma pisteid südame piirkonnas ja pearinglust. Natukese ajaga lisandusid hirmus väsimus ja minestamiseelne tunne. Ja otse loomulikult ei olnud kohal ei meie perearsti ega üht vene osakonnas toimetavat kiirabiarsti... Kiirabi kutsumine ei tundunud veel esialgu vajalik. Lastehaigla EMOst sain telefonitsi osavõtlikuma ja põhjalikuma vastuse kui perearsti nõuandetelefonilt, küllap nad seal teises kohas on hetkel pigem koroonalainel. Kästi jälgida ja vaadata, kui paari tunniga olukord ei parane, alles siis näitama tulla. Olukord paranes, aga homme katsun Lillebrori südamearstiga kontakti saada, igaks juhuks.

Jõulukäsitööna olen nõelunud virna sokke ja kudunud endale ühe uue paari villaseid sokke. Ei midagi põnevat ega kunstipärast, ikka vajaduspõhiselt. Villaseid sokke on vaja. Enne jõule sain kääritud ka ühe uue kitsa kanga - küll oli külm kogemus. 

Ühel ööl toimetas kaminasaalis jõuluhiir, keda Lillebror ja Millie entusiastlikult taga ajasid. 

Mõne päeva pärast antakse uus aasta... aga, nagu targemad on sotsiaalmeedias soovitanud, enne selle vastuvõtmist tahaksin näha kasutustingimusi. 

2 comments: