Sunday, April 4, 2021

Mis päev täna on...

 ... peaks praeguseks teadma ka kõige paadunum pühadevihkaja, sest terve Internet on mune, jäneseid, lillekimpe ja õnneks ka aastapäevahüüet täis. 

Kristus on üles tõusnud!

Nii on. 


Enne ülestõusmispühani jõudmist juhtus muidugi veel mingeid asju. 

Jõugu Juht vahetas natuke gümnaasiumieelistusi. Kui see tehtud sai, läks ta kolmeks päevaks Laenulapse poole laenulapseks. 

Legolas sai ühes õppeaines ebahariliku, aga sel aastal varemgi kogetud hinde. Ega Mees ilmaaegu ei ütle, et kaheksas klass on see kõige raskem.

Lillebror külvas ja istutas midagi. Kui ta toas ei ole, siis on ta kindlasti kuskil peenras. 

Mees  (nagu ka ülejäänud juhatuseliikmed) sai vend Professorilt kingiks Professori uusima teose "Väike vaimuraamat". Olen seda natuke sirvinud, kirjutatud on täpselt nii, nagu Professor jutlust peab, tähendab, muhedalt... aga et ta üks tahe religioonipsühholoogiline teos on, mis lugejalt tõsist kaasamõtlemist eeldab ja olemuselt ikkagi kristlastele suunatud tundub olevat, oli sirvides kah aru saada. Võtan ükskord ette süvenemise. 

Veel leidis Mees meile Ahju. Ilus, glasuurpottidest, õiges suuruses. Lubati Tallinnast mingil päeval kohale tuua. Ahju hingeelu tundev pottsepp ütles oma hinna, mis on täpselt nii palju raha, kui meil praegu purgis... aga soovitas siitkandist mõni odavam mees otsida, sest tema tuleks kah Tallinnast ja vajaks õige mitu päeva majutamist. Ma eelistaksin ikkagi pottseppa, kes õhtul koju saab minna. 

Mina... kudusin villavaibakesi, aga siis tulid pühad. Pühade puhul parandasin ära ammukootud, aga õnnetumal kombel koirünnaku ohvriks langenud lambateki ja sorteerisin ära oma purgikollektsiooni. Ja kudusin sokke. Ja tegin süüa. Muuhulgas küpsetasin laupäeval jänkusaiu, mis said väga sooja vastuvõtu osaliseks. Ja põletasin risu. Ja koos Mehega leidsime koha uuele vaarikaistandusele. Nüüd on vaja seal ainult natuke maad harida (loe: teha hiigeltöö nõgesejuurikate ja kuluheina eemaldamiseks) ja hankida vaarikaistikud. Tahan taasviljuvaid, vaatasin juba Juhani Puukooli lehelt välja... koos nii umbes nelja puuga, mida ma ka tahan saada. Õnneks on pangaarvel veel natuke raha ja loodetavasti makstakse palka ka märtsikuu eest. 

Kassidel käis külas üks väga mustvalge suhtlemisaldis kass. Paraku ei olnud meie kassid nii suhtlemisvalmis. Pisi-Freya tunneb aina suuremat huvi õue-elu vastu. Võtan uuel nädalal talle operatsioonikorraldamise plaani, sest see katsumus peaks enne õuega harjutamist ühel pool olema. 

Kured, teadis rääkida Lillebror, saavad ka sel aastal mune. Nunuh. 

3 comments:

  1. Rõõmsat pühade jätku! Täna ju ka veel pühad :).
    Aga millise vaarika kasuks otsustasid? (Ma istutasin ka just portsu vaarikaid ümber, mis oma peenrast välja rändama läksid. Kuna varasemad kogemused vaarikate ellu jäämisega on kehvad, proovisin seekord varakevadel enne lehtimist ja niiskesse mulda panna, näis kas lähevad kasvama.)

    ReplyDelete
  2. Ma päris kindlat sorti välja ei valinud, aga tahan punaseid, suure marjaga, taasviljuvaid, vähenõudlikke. Loodetavasti puukoolis nõustatakse, seal peaks õuemüük olemas olema... või küsin kolleegilt-rohenäpult.

    ReplyDelete
  3. Meie suvevaarikad on tundmatud, saadud tuttavad koduaiast. Sügisvaarikad on 'Polkad', aga ma tahaks ikka varem kui septembris-oktoobris vaarikaid ka süüa. Mõtlen ka, et peaks juurde ostma mingit head sorti vaarikaid, aga ei tea neid üldse.

    ReplyDelete