Sunday, May 2, 2021

Viimane täielik distantsõppenädal

 Kas viimane sel aastal, ei tea veel loota, aga ilmselt viimane sel õppeaastal. "Mõelda, et kool saab juba umbes kuu aja pärast läbi," märkis Jõugu Juht ennist puukuuri juures. Umbes kuu aega ongi, selle ajaga meid vast uude korontiini ei panda. Ma loodan.

Juhtus... Legolas ja Lillebror käisid trennis. Lähevad tuleval nädalal jälle. 

Jõugu Juht ilmutas ärevust, kas ikka homseks kõik vajalikud asjad kaasa saavad. Kooliasjade pakkimise harjumus on ju täiesti kadunud! 

Pisi-Freya tahab väga olla õues. Kõik on põnev ja natuke hirmus. 

Mees... tegi igasuguseid asju. Muuhulgas ühe ostu, millest täpsemalt räägin vast nädala pärast. 

Mina saatsin ära öösinise salli ja lisasin ammuoodanud piibelehesalli müügisallide nimekirja. Lõngaotsad olid peitmata, noh. Veel kudusin lõpuni kanga, aga uut ei saanud käärida, sest lõimepood tehakse lahti alles homme. 

Istutasin peenrasse porrulaugud ja külvasin peenratäie porgandeid. Seepeale tuli ühel ööl neli kraadi ja teisel ööl kaks kraadi külma. Mõned porrulaugud tundusid veel mingis ulatuses elusad... aga neid jäi tuppa karpi tegelikult veel samapalju, kui peab uuesti istutama, siis peab. 

Töörahva püha tähistasime suurema puukandmisega nagu ikka. Nüüd on pliidipuukuur meeldivalt täis. 

Valmistasin karulauguvõid (karulauk pärines Vanaema aiast, meie enda omad on kohe ka valmis), moosikooki - midagi taolist, aga suurena ja kolme erineva moosiga -, kaneeli- ja kardemonisaiakesi ja lehttainast šokolaadisaiakesi. Keetsin üle hulga aja kaks korda hommikuputru. Oi ma olen tubli. 

Koolist saime üleplaaniliselt kaks toidupakki, sest millegipärast ei tule mõned pered oma tellitud pakkidele ilmaski järele. Toidupakkides olid muude asjade kõrval ka väga head mahlaapelsinid, nii et laupäeva hommikul sai meil üle pika aja ka värskelt pressitud apelsinimahla. 

Avastasin, et ERRi Jupiteri lehelt näidatakse seriaali "Maikuu pungad". Eks ma teadsin ennegi, et Batesi imetoredast Larkinite-kroonikast on seriaal tehtud, aga et see nii suurepärane võiks olla, ei osanud arvata. Esimene ots, mida ma praeguseks olen jõudnud vaadata, on ka imeliselt raamatutruu, nagu peabki olema. Kujutasin Pop Larkinit küll veidi teistsugusena ette, aga Memm, Mariette ja Charley on küll sellised, nagu raamatus. Larkinite kodu meenutab igal vaatamisel üsnagi meie Maja... ainult et meil pole ei Rollsi ega taluloomi. Baarikappi ka pole, aga me pole ka raamatutegelased. Küll aga on selle seriaali näol tegemist üle pika aja esimese pikemat sorti videomaterjaliga, mida ma tahan ja jaksan ühes tükis vaadata. 

Uuel nädalal saame Mehega loodetavasti mõlemad korralikult tööd teha ja Jõugu Juht saab korralikult koolis käia. 

7 comments:

  1. Lugedes esimene mõte - oo, kas porru jaoks vara pole? Edasi lugedes selgus, et vist ikka on. Ma olen harjunud porrusid vist isegi juunis istutama. Teine mõte - mis tuli juba "Maikuu pungi" vaadates, et huvitav, kas Reet on selle avastanud - ja muidugi on! Perfekt! (Me oleme esimese hooaja ära vaadanud praeguseks.

    ReplyDelete
  2. Me oleme siis samas kohas, on küll perfekt.

    Võib-olla on porru jaoks tõesti vara, nad kipuvad mul alati kiduma jääma, äkki ongi sellised soojalembesed...

    ReplyDelete
  3. Nii imelik lugeda, et teil kuu aja pärast saab kool juba läbi. Meil algab kuu aja pärast alles nädalane koolivaheaeg ja siis tagasi kooli :). Ma muidugi üldse ei kaeba selle üle, sest peale pea kolmekuust distantsõpet, siis kahenädalast Lihavõttepühade koolivaheaega ja kohe varsti taas algavat nädalast koolivaheaega jääb tunne nagu kogu aeg ongi vaid üks koolivaheaeg. 6-nädalase suvevaheaja peale ei taha ma üldse mõeldagi, ma ei tea mida sellega peale hakata :(

    'The Darling Buds of May' on väga lahe sari tõesti, kuigi ma vaatasin seda viimati eelmisel sajandil ja ei mäleta sellest rohkem midagi kui vaid seda, et see oli väga hea :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eesti koolivaheajatraditsioon mulle meeldib, see teeb mõnel aastal võimalikuks ka selle, et ainsal soojal suvisel päeval ei pea lapsed koolis olema.

      Delete
  4. Kuidas sa tead, et ka teised uuel nädalal kooli saavad? Avalikult pole vist hõigatud? Ja tänaste tõmblemiste taustal ei julge ma enam loota... On sul õpetajana mingit siseinfot?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tead, ega ei teagi, lootus oli, aga tundub, et see lootus on kustutatud. Eks meil jätkub siis osaline distants.

      Delete
  5. Jah, otsus tuli ju nüüd, et veel kooli ei lasta. Kestab keeruline kahevahel olemine - distantsi ja kontakti kombinatsioon...

    ReplyDelete