Tuesday, August 10, 2021

Teisipäeva õhtul

Jaanipäevatalu noorpere just läks. Panid enne autosseistumist tütrekesele tudukad selga ja sõitsid - noh, et siis saab magava lapse otse voodisse tõsta. 

Jõugu Juht istub omaette arvutis ja arvatavasti nunnutab selle vahele oma kassi. Freya on tõeline teraapiakiisu, kes mõjub teismelise üsna paratamatule ebakindlusele väga hästi. 

Legolas ja Jaanipäevatalulaps istuvad teise arvuti juures ja jagavad muljeid siit ja sealt nähtud videotest ja mängudest... või midagi taolist. 

Lillebror, kes sai kolm tundi tagasi kõrvapõletiku diagnoosi (aga seekord ilma antibiootikumideta), kargleb koos Jaanipäevatalu noorima lapsega batuudi peal. Meil on nüüd mõneks päevaks viis poissi. Sobib.

Mees läheb umbes praegu garaaži ära paigutama kahe ringi jagu glasuurpotte, puhastatud minu väikeste valgete pitsikuduja kriimustatud kätega.  Kolmandik on veel nakitseda, siis on see töö valmis ja villid saavad hakata paranema. 

Mina tegin endale just tassi teed. On saabunud õhtuse teejoomise aastaaeg. Tomatid alles valmivad kasvuhoones, rohutirtsud viiuldavad nagu pöörased, aga hommikud on udused ja poodi on tekkinud soodsa hinnaga ploomid. 

Suvevaheaeg kestab veel.

No comments:

Post a Comment