Friday, August 6, 2021

Terve laps vist

"Mis nüüd sügisel saab, kas tuleb jälle distantsõpe?" küsis Lillebror. 

"Ei, juhul kui sa juhtud olema lähikontaktne, jääd lihtsalt isolatsiooni, aga sulle distantsõpet ei tehta, õpid kodus ise nagu haiged lapsed ikka..." seletasin nii, nagu mina seda asja mõistsin. 

"Kuidas see haigete õppimine käib... See on tegelikult täitsa imelik, et ma olen oma klassist ainuke, kes ei ole kunagi haiguse pärast puudunud, alati on kas südamearst või olümpiaadi pärast või..." juurdles Lillebror. 

Noh, võib-olla ta siis saab sügisel teada, kuidas ollakse haige kombel kodus. Haige on ta tõesti olnud pisikesena ja paar korda koolivaheaegadel, mitte kunagi pole koolist haiguse pärast puudunud. Koduõppekogemusega perena pole meil põhjust muretseda, et distantsõpet ei tehta. Küll nad õpivad kodus ära ja lähevad - kui isolatsiooni ajal juhutb kontrolltöö  või midagi muud olulist olema - õpetaja poolt määratud hetkel vastama, kui tarvis. Eelmisel õppeaastal oli minu mäletamist mööda ainult Legolas päeva või kaks lähikontaktsena isolatsioonis, ei usu hästi, et selgi aastal neid positiivseid nii massiliselt ringi jooksma hakkab. No ja kui hakkab, ei virise, meie jaoks on palju lihtsam koolist tavapärasel moel puuduvat last ise järgi õpetada kui distantsõppe veebitundidel järge pidada.

Koolis vaktsineerimata töötajana testitegemine ei ole kah probleem, koroonatest ei tee haiget ega midagi. Endal ka kindlam tunne, et pole kellelegi midagi huvitavat köhida. Endiselt tahaks teada - äkki targemad oskavad öelda? -, mis tingimustel pandeemia lõppenuks kuulutatakse. Lokiminister ju olla öelnud, et kuni pandeemia lõpuni kehtivad... mis iganes asjad. Muidu läheb natuke nagu düstoopiliseks või nii.

2 comments:

  1. Meiekandi habemik oma kolme erineva kooli kontekstis on nüüd nõutu, kas testi tuleb teha igas koolis või piisab üheks nädalaks ühest koolist saadud triibust testipulgal :)))))
    Võimalik, et see on ka kusagil eeskirjastatud juba aga meie ju vastutustundetult loeme ainult teadagi mida :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mnjaa, Mees on ka kahes koolis tööl. See asi tuleb veel selgeks teha tõesti, vast jätkub, kui ülemustele kiri saata, küllap nemad siis kõrgemalt poolt järele uurivad.

      Delete