Saturday, September 11, 2021

Võeh

Täna laadalolemine ei ole tegelikult inimõigus. Igaühe enda asi, kuidas ja mismoodi ta asju lahendab. Kuhugi reisimine pole selles mõttes kah inimõigus, et... olukorrad, eks ole. 

Aga tänase ilmaga õues söömine, kui on oma muruplats ja aiamööbel ja puha... on inimõigus küll. Teine inimõigus on lamamine siis, kui inimene lamada tahab ja selleks aega on. Nõuan!

Ei saa, sest põhjus, miks üle päris paljude aastate maarjalaata ilma meieta peetakse... ja miks ma lamada ei saa... asub kusagil minu organismis ja kannab kõigi eelduste kohaselt nime "Viirus, Mis Meil Koolis Lapsi Niidab". Võeh. 

Nuusutab hoolikalt kõiki asju, lõhnataju on olemas. Nädala sees esitasin kontrolliks ka nina - endiselt jube kõdi -, passisime koos medõega huvitatult testiakent - ei mingit koroonat. "Et te mul korraga rivist välja ei lange!" vannutas õppejuht. No me püüame.
Eile käisin mööda koolimaja maskeerunult, sest oli üks hädavajalik asi ajada, aga kurk kipitas aina rohkem ja palavikutunne muudkui kerkis. Palavik ise jäi tulemata, aga see tunne, uhh. Kodus lohisesin süüa teha (sest brokkoli oli soodushinnaga, seda tuleb alati ära kasutada, ja meie perekonna lemmiksalatit oskan ainult mina teha) ja läksin kell seitse õhtul voodisse. 

14 tundi pikali - noh, paari väikese vahega - andis tulemuseks seljavalu ja palavikutunde kardetavasti ajutise lahkumise. Kuivade nisuhelveste lõhna tunnen sellegipoolest väga hästi. Tahaks edasi magada, sest haigeolemine ei ole veel lõpetatud, aga ei saa, sest valus on. Tahaks õue, aga ei saa, sest see pole mõistlik. Enesetunne on täpselt piisavalt hea, et igasuguseid asju tahta, aga ei või ju. Vaat haigeolemine on inimõiguste rikkumine, mitte koroonapassid kohvikutes...*

Oh ma vaene Kunksmoorike... Kuigi Kunksmooriga sarnanen ma loodetavasti ainult sassis juuste ja tervisliku seisundi poolest, ei mingit nõidumist, maarohud ka väga ei meeldi. 


________
*lugesin hiljuti kellegi sõnavõttu, et kui välja sööma ei saa, siis rikutakse tema inimõigusi. No ma ei tea. Oleks, et ta reisimise kohta sõna võtaks...

3 comments:

  1. Kiiret paranemist! Kas see oleks üldse õige september, kui koolides poleks teise septembrinädala viirusepuhangut?
    Kuidas see hea brokkolisalat käibki?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh.
      Paremat sorti septembris tuleb viirusepuhang alles kuu lõpus.

      Keeda brokkoli, prae pannil tükeldatud peekon. Tõsta peekon pannilt, hauta peekonirasvas paprikat ja natuke aega brokkolit ka. Keeda ports pastat. Lisa aedviljale suurem hulk pressitud küüslauku (mul läks eile kuus väikest küünt), sega. Paiguta kõik kaussi, loputa peale kaste oliiiviõlist, veiniäädikast ja soolast. Sega hoolega.

      Delete
  2. Saa ruttu terveks! Retsept kõlab nii isuäratavalt, et plaan on seda kindlasti järgi proovida :)

    ReplyDelete