Sunday, October 10, 2021

Lõikustänupühal

Kas see pole mitte kuidagi sümboolne, et presidendivahetus just lõikustänupühal (no nii enam-vähem) toimub? Kas eelmine lõigatakse õleks või hinnaliseks kuivseadeks, on muidugi iseküsimus. Ja kas kedagi peale kirikurahva lõikustänupüha üldse huvitab (või millistel konfessioonidel see üldse veel täna oli?), on veel suurem küsimus. 

Meie siin eriti mingit saaki ei koristanud. küll aga istutasin ükspäev lõpuks ometi mulda hästi ammu gardestist ostetud roosipõõsad. Kompostimulda vedades mõtlesin, et huvitav küll, sel aastal ei ole nagu tammetõrusid, minevaasta oli neid paksult... Väidetavalt ennustab tammetõrude ohtrus talvekülma. No mulle sobib, kui sel aastal talv vahele jääb, minevaastane oli doppelt und dreifach. Endiselt ei naudi ma nelja aastaaja olemasolu.

Lillebror vabanes kipsist. Nüüd me julgeme teda jälle Vanaemale näidata. 

Legolas käis õpetajate päeva puhul Lillebrori klassile tundi andmas. Eriti ta muljetada ei tahtnud... Eks see räägib ise enda eest. Päev enne õpetajate päeva käis Legolas silmaarsti juures. Praegused prillid õnneks sobivad edasi, lühinägelikkuse süvenemise tunne ongi ainult tunne, Jumal tänatud. Pärast edukat arstilkäiku tahtis Legolas süüa burgerit, aga burgerikohas nõuti koroonapassi, mida meie paduallergikust alaealisel muidugi pole. Kuna vanust küsima ei vaevunud keegi, lahkus Legolas õnnetult ja mina kirjutasin õhtul söögikohapidajale vihase kirja. Vastuseks sain ümmarguse määgimise. Nüüd andsin Legolasele sõnad ette: "Mul pole, ma olen viisteist, õpilaspilet on siin!" Juhuks, kui keegi veel ennast tema kasvust, kogust ja bassihäälest eksitada laseb.

Jõugu Juht käis klassiga Jääaja keskuses. Olevat olnud tore ja huvitavam kui vanematega käies. Kirikus kohtas JJ üht ammust sõpra maleringi päevilt, kes teadis rääkida, et kõigi tema klassikaaslaste gümnaasiumikatsed olevat ära teinud vanemad, ühe puhul isegi vanavanemad, kes selleks päevaks teisest linnast kohale komandeeriti. Kui tõsiseltvõetav see info on, ei oska kommenteerida. 

Mees pani Legolase toa ühe akna siseraamidele hinged külge. Siin Majas on nimelt olnud niimoodi, et talvel pole akende avamine ette nähtud, aga meile meeldib aknaid lahti teha, kui näiteks ahi sisse ajab või midagi... Ja kuna me uusi aknaid ikkagi ei telli, tuleb vanad teha kasutamiskõlblikuks. 

Mina otsustasin elektrihindade tõusu arvestades kasutada ära praeahju kuumust ja kombineerida ahjuroogi küpsetamisega. Või küpsetada mitu asja korraga. "Kas sa tegid täna kaks magustoitu?" oli Jõugu Juhi jahmunud küsimus esimese taolise päeva (neljapäev) peale, aga nii küpsised kui kõrvitsakook on tänaseks peaaegu lõpuni tarbitud ja vahepeal tegin ma ühe sidrunikoogi ka, nii et ilmselt sobib see küpsetamise-asi. 

Sain emmede palvegrupis käies uuendada tutvust pastoripere imeilusa kassi Muffiniga. Muffin on ainult paar kuud vanem kui Freya, aga vähemalt poolteist korda suurem. Ei tea, kas asi on geenides või selles, et Freya käib iga päev õues mängimas, linnakassi eriti õue ei lubata. 

4 comments:

  1. Meie tamme all küll tõrupuudust ei ole, aga ei oska öelda, kas see midagi ennustab või mitte...

    ReplyDelete
  2. Türi oli ka tõrusid täis. Ehk hoiab talv ainult teie kandiga viisakat distantsi ja mujal mitte? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. See oleks suurepärane, kui meie kodus oleks mõnus lumevaba ja leebe talv, aga suusahuvilised näiteks Tartus saaksid lund piisavalt (me H.H-ga, selle kaksikuteisaga leppisime juba ammu niisuguses lahenduses kokku). Karta on, et nii hästi siiski ei lähe...

      Delete
  3. Las suusahuvilised lähevad Otepääle, või, mis veelgi parem, kuskile Alpidesse näiteks kõige oma lumega... :)

    ReplyDelete