Sunday, November 21, 2021

Mitmesegast

Mingil hetkel sel nädalal sai Mees kirja. Kirjas kästi Kredexi lehele sisse logida ja leida... et jubedas kantseliidis oli öeldud, et Kredex toetab lahkesti meie korstnate taastamist või midagi. Korstnad on ise uhked, punasest tellisest ja kõrged, ainult et... vale nurga alt vaadates paistab telliste vahelt taevas, tähendab, püsivad peamiselt palve najal. Mees mõtleb rahulolevalt töömeeste ja hinnapakkumiste peale, mina mõtlen õudusega, et see tähendab veel mingeid võõraid Majas toimetamas... sest kuigi uus katus oli õnn ja rõõm, oli päris vastik, kui võõrad mehed muudkui Maja ümber ringi tegusesid. Korstende lammutamine ja ehitamine muidugi ei peaks endaga nii suurt katastroofi kaasa tooma nagu kõik need roovilatirägastikud Maja ümber... ma loodan. 

Väike Freya lonkas hoolega, kui me vaatama juhtusime, siis hoidis käppa ka istudes dramaatiliselt üleval ja nuttis valjusti, kui seda puutuda. Viisime ta arsti juurde, saime diagnoosi: simulant! Luud-liigesed on terved, äärmisel juhul väike lihaserebend. Tõsi, kui mänguhoog peale tuli, kõlbas käpp ka enne arstilkäimist kasutamiseks, polnud valus ega midagi.

Pildistasin vabadel päevadel natuke vaipu üles. Seepeale müüsin kaks vaipa, mille kogusumma kattis üsna täpselt Freya arstiarve. Üks vaip juba jõudis kohale ja klient saatis pildi, sobis tõesti väga hästi olemasoleva tugitooliga. Vaibasaatmise käigus lubasin endale, et DPD automaate ma enam ei kasuta, need on tõeliselt minuvaenulikud. Muidugi on Omniva omad ka... oma ülimadala maksmisklahvistikuga nagu... nojah. Õige vaibaäri käib ikka käest kätte, aga kus see Vääna-Jõesuu üldse on ja...

Ilm oli ükspäev hirmus libe. Tee ääres nägime hämmastaval kombel ainult üht upakil autot, küllap kukkusid kõik autoomanikud kohe kodust väljudes esimese asjana selili ja olid rooli taha istudes juba ettevaatlikud. 

Veel andis ilm märku, et viisakas oleks vist talvesaapad ja talvemantel välja otsida. Ma jäin tänaseni veel eriarvamusele. 

Koolis peeti meestepäeva üllatus-kohvilauda. Mees käis korraks kohal ja leidis, et tore oli. Pikemalt ta ei saanud viibida, sest maleringihuvilised käisid sel nädalal maleringiõpetajat vaatamas. Enamik huvilisi oskavat mängida kabet, mitte malet, märkis Mees - no aga selleks ring ju ongi, et õppida. Eriti kui lapsed on alles esimeses klassis. 

Jõugu Juht pidanuks minema klassiga metsamajanduse praktikumile või misasi see oligi... paraku oli sel päeval hoopis saksa keele olümpiaad ja JJ osales sellel. Ühtpidi toredasti eriline, et teda sinna valiti, teistpidi kahju metsaskäimisest... ja veel kahjum, et JJ saksa keel on tegelikult väga mittekirjalik. 

Legolas valmistas kokandustunnis brownie'sid ja tõi noortekalt kaasa Nimekaimu meile nädalalõppu veetma. 

Lillebror pälvis alla oma võimete hindeid ainetes, kus me tema võimeid hästi teame. Veel näitas Lillebror kolleegidele Freyat (sest loomaarstipraksise avamiseni veetis Freya aega minu kabinetis) ja sai prantsuse keele õpetajalt kohustuse saksakeelne luuletus pähe õppida, et seda jõulukontserdil ette kanda. Nunuh. 

Ajasime Mehega lõpuks ometi üles kanga kitstelje peale. Homme panen niide ja sukka. 

Süüa tegin... ka midagi. 

esmaspäeval värvikat köögiviljasuppi ja võileibu rohelise sibulaga;
teisipäeval praetud riisi ja bubertit;
kolmapäeval tegi Mees kanašašlõkki ja kurgisalatit;
neljapäeval kartuleid vorstikastmega ja kohupiima-küpsisemagustoitu mirabellikompotiga;
reedel ei olnud suuri poisse kodus ja igaüks sõi, mida tahtis;
laupäeval kana-tomatikastet makaronidega ja kolme sorti küpsiseid;
pühapäeval - nojah, see pole veel valmis, aga tuleb ilmselt pitsa ja võib-olla ka banaanileib, sest majas on tavapärasest rohkem üleküpseid banaane. 

1 comment:

  1. Banaanileib on küpsetis, mida annab väga eduliselt sügavkülmutada :)

    ReplyDelete