Saturday, December 18, 2021

Jutujaht 5. Proovis igaks juhuks veel kord selga.

Tütarlaps võttis kapist pitskleidi ja proovis igaks juhuks veel kord selga. Ei istu, mitte ei istu. Ometi pidanuks kõik õnnestuma nii kenasti. Elav muusika - loomulikult, inimesel peab ju vanemast vennast midagi kasu ka olema! Turtsutab teine muidu pidevalt oma saksofoni, mängigu nüüd siis pulmas ka! Lilled - ka vanema venna sõbrast peab kasu olema, see ju väikesest peale lillehull olnud... Toiduga olnuks ka asi korras, ainult see kleit...

Muidugi, alati võib loota, et osav õmbleja kohendab kleidi sobivaks. On ju kuuldud vöökoha sissevõtmisest või alumise ääre üleskeeramisest. Õnneks oli ju veel aega. Peaasi, et tähtsaks päevaks parajaks saab. 

Trepilt kostus mürinat ja ukse vahelt pisteti sisse blond kräsupea. "Liisu, mis sa siin passid, Kaarel juba tuli, hakkame "Monopoli" mängima!" Uks sulgus ja Naatan kolistas trepist alla tagasi. 

Tütarlaps ohkas ja pani kaisuöökulli koos vana pitskardinaga käest. Õhtul tuleb seda emmele näidata, küllap tema mõtleb midagi välja. Pealegi ei pruugi poistest kaisuloomade pulmas siiski mingit erilist kasu olla, tuleb ikka ise flööti mängida ja vaarikate vahelt aia äärest naadiõisi lilledeks korjata... Kui ainult jõuaks selle peo ära pidada enne, kui ta selliste mängude jaoks liiga suureks kasvab! Poiste pealt oli ju näha, eelmisel aastal värvisid ennast veel rõõmsalt smurfideks, nüüd on ainult arvuti ja lauamängud... 

Parem mängima minna, kui oled kord juba õdedevaesesse peresse sündinud, tuleb leppida sellega, mis on. Liisu pühkis juuksed näolt ja sulges trepikotta minnes enda järel ukse. Vähemalt oma toas sai veel printsess olla. 



***

Seekord on prototüübid absoluutselt olemas. Võimalik ainult, et ongi juba liiga suured. 

1 comment:

  1. No muidugi, korralda siin pulmi või midagi, kui kõigega peab üksi hakkama saama :D
    Hea vähemalt, et Monopoli mängima kutsuti!

    ReplyDelete