Sunday, December 19, 2021

Neljandal advendil

Veel kolm päeva ja siis... on koolivaheaeg. Ka sel aastal ei saabu see põrmugi liiga vara. 

Koolivaheaja-eelsel nädalal tehti koolitöid  loomulikult, aga peeti ka pidusid. 

Jõugu Juhil algas koolis uus periood. Lõpuks ometi õpetatakse lapsele kirjandust, kunsti ja usuõpetust! Laps tundus ise ka sellega päris rahul olevat. Mitte uue perioodi, vaid ilmselt jõulude puhul peeti kogu gümnaasiumiosa klassiõhtut - kui kahe klassi peale on umbes 40 õpilast, mis viga pidada. Olevat küpsetatud pizzat ja piparkooke, nagu jõulude puhul ikka traditsiooniks. 

Legolas kirjutas klassi parima kirjandi, ütles emakeeleõpetaja. No ma nüüd ei tea... aga miks mitte, Legolas on ilmselt lõpuks õppinud oma mõtteid väljendama (kõikseparemadõpetajadoomeitel). Veel osales Legolas nii trenni kui koguduse noorte jõulupidudel. Olevat olnud tore.

Lillebror hankis kaheksa (8) "viit" ja osales hoolega jõulukontserdi proovides. Trenni jõulupeol käis kah. 

Mehe Kooli kaudu tuli info, et omikron levib... meie kooli polnud selleks hetkeks veel jõudnud. Küllap ta tuleb, ainult pole teada, mis päeval. Urr. 

Oletatava omikroni asjus tegime Mehega mõlemad - erinevatel päevadel - plaaniväliselt k-testi. Ei midagi, arvatavasti taas tavaline kohalik viirus. 

Vanaema käis paistes ja valutava jala asjus arsti juures. "Mina ei tea, mis ta seal rääkis, üks daame pidi esmaspäeval veel vaatama tulema, ma ei saa neist rohtudest asu..." Selgus, et oli ikkagi aru saanud, kapslid olid sissevõtmiseks ja salv pealemäärimiseks. 

Linna peal oleme näinud ringi liikumas juhuslikke jõuluvanasid. 

Ilm on nädal aega olnud väga meeldivalt soe. Meil on toas ka juba peaaegu et talutav temperatuur... nüüd lubati, et homsest läheb jälle külmaks. 

Poliitikud on avaldanud isegi mõistlikke mõtteid k-tõrje teemal. Küllap tulevad nemadki ükskord täielikule meeleparandusele. 

Pakkisin mingi hulga jõulukingitusi ja paigutasin nad meie riidekappi nagu alati. Seepeale avas keegi kass oma kõvera käpaga kapiukse (arvasin, et korralikult suletud) ja käis pakkimise teemal kriitikat tegema. Vähemalt kahe paki paberid on põhjalikult ära rebestatud...

Tegime tomatikastmega eksperimenti. Selgus, et kodune kaste ei põhjsta Mehel mitte mingeid reaktsioone. Kas eelmise korra paistetuses ja hingamisraskustes oli süüdi poekaste või hoopis midagi tomativaba, on endiselt teadmata. 

Mees ja Lillebror käisid metsas kuusejahil. Sai ilus. 

Mul ei ole endiselt Mehele jõulukinki. 

No comments:

Post a Comment