Tuesday, February 1, 2022

Tere, veebruar!

Rõõmustasin juba eelmisel nädalal sinu saabumise üle. Loodetavasti tood sa endaga midagi head kaasa. 

Esimese asjana, kui veebruar on vaevalt alanud, kohtub Lillebror oma kardioloogiga. Kohe teise asjana peame pulma-aastapäeva. 

Kolmanda asjana saab Vanaisa 89-aastaseks - muidugi, selles ei saa tema eas nii ettehaaravalt kindel olla, alati on võimalus, et juhtub midagi muud...

Edasine PLN on hägusevõitu, aga kuu lõpus rõõmustame loodetavasti koolivaheajast. Kuidas me seda sisustame, sõltub k-olukorrast ja rahalistest võimalustest... ja ilmast. 

Ilma paluks soojapoolset. See lumi, mida veel praegugi muudkui maha sajab, võiks tasapisi ära sulada. Teeme nii, et vabariigi aastapäeva lumetorm käis seekord jaanuari lõpus ära, eks! Ja mingeid suuri miinuskraade üldse ei taha, neid on sel talvel juba piisavas koguses olnud. Selle asemel palun tihaselaulu ka meile koju ja esimesi optimistlikke lumikellukeseninasid.

Mingil ajahetkel on vaja Vanaemale-vanaisale puid hankida ja neid laduda. Ka meie kodune küttepuuprobleem (kui taliharjapäevaks on kaks kolmandikku puudest otsas, siis sai minevaasta vähe puid tellitud) vajab lahendamist, aga see on natuke lihtsam, meil vedeleb siin igasugust kraami, lõhkumata pakke sealhulgas. 

Koon maha olemasoleva kanga ja ajan üles uue, seekord ca 50 cm laiuse, sellest tuleb kõigepealt veel üks portsuke villavaipu. 

Legolase toa remont ja ehitus edenevad. Tegelikult edenevad need õige sageli, aga mitte eriti kaua aega korraga. Ootan pikisilmi võimalust hakata makulatuuri panema.

Lapsed saavad uued ID-kaardid. 

Püsime terved. 

Oleme kokkuhoidlikud ja mõistlikud. 

Võimalik, et Legolas kõib kohalikel võistlustel. Lillebrori asjus selguvad asjad homme, sest süda. 

Kas mõni lastest mõnel sünnipäeval käib, ei tea, sest k. Küll selgub. 

Külvan kuumaasikaseemneid. Taimed istutan kurgirohuga vaheldumisi küüslaugupeenrasse, võib-olla mõne tokkroosi kah. Et oleks lisaks kasulikkusele ka ilus. 

Head veebruari!

8 comments:

  1. Kui leiad vanematele hea kvaliteediga küttepuud, jaga palun mullegi kontakti. Me oleme viimased paar korda päris kehvad puud saanud.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Püüan meeles pidada, aga ega see leidmine kuigi lihtne ole.

      Delete
  2. Elvas asun Kadumetsa küttekontor, kust mina olen kuivi puid tellinud ja rahule jäänud. Hind oli muidugi krõbe ja tänavustest ei oska midagi öelda.

    ReplyDelete
  3. Kasumetsa küttekontorist tellime meie ka puid. Neilt on võimalik saada ka ebastandardseid puid,st. pikkusega 30- 50 olid äkki, ülemine mõõt oli kindlasti 50, mis on mõnevõrra odavamad. Sügisel ostsime selliseid mumeelest 60 eurot ruum, hetkehindade kohta ei tea midagi. Kenasti kuivad on muidu küll. Ja tuleb teada, et neid jääkklotse on kahes mõõdus, need 30- 50 on täitsa puuhalud,korra oleme saanud ka selliseid klotse, et enamus olid 20 cm. Kütta saab muidugi ka nendega, aga väga tobe on riita laduda.

    ReplyDelete
  4. See on põhjus, miks me oleme saepurubriketi peale enam-vähem üle läinud. Natuke kallim, aga halbu üllatusi ei ole, ja ausalt öeldes pole ma isegi kindel, kas samaväärse ahjusooja peale kulub niiviisi rohkem raha kui puudega. Neid ei lähe ju ka sama palju.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hm, minu meelest ei sobi brikett neile ahjudele, kus (veel natuke) hõõguvate sütega siiber kinni pannakse. Võin selles asjas eksida, küttepuude puhul piirdub minu vastutus sellega, et osalen kodu kütmises ja vaatan, et õige pikkusega halud õigesse koldesse saaksid.

      Delete
    2. Oleneb ahjust ja oleneb siibrist, me kodus ühel ahjul paneme õrnalt punaselt hõõguvatega (aga mingit leeki ei tohi olla muidugi, ka pärast kohendamist mitte) ja teisel ahjul peab laskma mustaks põleda. Aga sooja annavad ikka hästi.

      Delete
    3. Täiesti nõus, ahjud ongi erinevad. Meie kasutame briketti raudahjudes, mis sooja ei salvesta.

      Delete