Friday, June 24, 2022

... kõrgeks kasvab rohi...

On kõrge jah, ja õitseb ka hoolega. ATSIH! Teen siin vaikselt eksperimente, milline kombinatsioon ravimitest ka tegelikult töötab. Üks Medrol päevas sel aastal ei tööta (urr). Üks Kestine päevas ei tööta, nagu oligi teada, väheks jääb. Kaks Kestinet päevas, üks hommikul, teine õhtul - töötab, aga loomulikult esineb mul siis sagedane kõrvaltoime unisus. Medrol hommikul, Kestine õhtul on veel pikemalt katsetamata... peaasi, et mõjub, ma muidu ei jõua ära nuusata ja silmade sügelus ajab soiguma. Loodetavasti saab põhiline tolmamisaeg sooja ilmaga ruttu läbi. Pärast tulevad pujud, aga need pole pooltki nii hullud. 

***

Kõrge rohu vastu niitsid mehed siin ükspäev Maja ümbert. Elurikkus on tore, aga puusadeni hein on siiski natuke nagu liig. Elurikkuse näitena leidsin ühe sisseniidetud raja servast ilusa suure pruuni rööviku. Lillebror rõõmustas röövikut nähes väga. Röövik esialgu nii väga ei rõõmustanud, aga kui aru sai, et Lillebrori lõhn tähendab värskeid rohuliblesid, muutus oluliselt reipamaks, sõi isukalt, väljutas röövikuväetist ja keeras ennast mõne päeva pärast kookonisse. Loodame, et ta saab ühel päeval liblikaks. 

***

Jaanilaupäeva puhul käisime laadal. Oli väikese vaiba laat - kõik inimesed tahavad sel aastal millegipärast  pisikesi  kaltsuvaipu. Hämmastaval kombel pääsesime sel korral laadalollist. Oli hoopis teistlaadi elamus - keegi kena noor inimene tuli, nägi, vaip võitis - tähendab, see oli TÄIEGA tema vaip ja ta VAJAS seda OTSEKOHE, nii HULLULT meeldis, kuigi tal polnud aimugi, mida ta sellega peale hakkab. Mis võiks minul selle vastu olla, kui keegi minu kootud vaipa hirmsasti vajab?

***

Jaanilaupäeva puhul käisime ka koguduse jaanitulel. Oli kena, kuigi Lillebrori ja Sõpru tuli natuke juhendada. Pärast tulid lõkke äärde küll kõik sealtkandi sääsed, kes ilmselt arvasid, et mina olen üks nende õhtusöögi pearoogadest... aga see on kahjuks siitkandi elu paratamatus. Ma ei ole mitte kunagi süvenenud, mida söövad sääsevabamate paikade linnud ja kuidas seal üldse väikeste putuktoiduliste lindudega on?

***

Seene- ja marjaluure andis tulemuseks täpselt nulli. Kaks metsmaasikat olid kergelt roosaka põsega, ilmselgelt on kõigi meie tavaliste metsaandide jaoks veel vara. Tuleval nädalal uuesti. 

***

Ja kui nüüd järele mõelda... siis on meil juba alates eilsest põhimõtteliselt puhkus. Ametlik puhkus algab vist esmaspäeval, aga juba eile oli ju riigipüha ja täna ka ja siis tuleb nädalavahetus peale, eks ole. Loodetavasti saab nüüd mõni päev olema rahumeelne tuterdamine omas tempos, aga sellegipoolest saab pesu nöörile, söök valmis ja Asjad Tehtud. Näiteks on tänasel päeval ärategemist vajav asi vaibasorteerimine... aga ma lähen jalutan nüüd kõigepealt natuke aega aias. 

3 comments:

  1. See sinu kohatud vaipa hullult vajav noor inime kõlas väga kui mu viimane üürnik, kes kevadel Tartusse kolis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuna meie kokkujuhtumine oli vägagi Tartu-väline, siis ei oska üldse arvata, kas tegu võis olla sama naisterahvaga või mitte. Aga küllap on neid äratundmisehetki paljudel inimestel.

      Delete
  2. Sääskede vastu aitab kodukootud sääsemürk. 40 ml mandliõli sisseumbes 10 tilka sidrunhenaõli. Määrid nahale ja see hoiab need tüütused eemal.Meie jaanituli läks esmakordselt tänu sellele kooslusele sääsevabalt .

    ReplyDelete