Wednesday, July 20, 2022

Ajutise põrgu taasavamine

Et korstnaehitajad saabusid täna juba enne kella üheksat, on muidugi positiivne - tahavad tööd tegema hakata ja tulevad kenasti varahommikul kohale. 

Positiivne on ka fakt, et korstnad üldse tehtud saavad... ja et nende jaoks on raha (aitäh, Kredex). 

Kõik ülejäänu... nojah. 

Kui me glasuurpotivõimelist pottseppa otsisime, palvetasin ma meeleheitlikult, et oleks korralik mees, ei suitsetaks, ei ropendaks... oli, väga sümpaatne pottsepp sai ja väga sümpaatne firma. 

Nüüd tuli sama firma - seetõttu ma ei taibanud ekstra palvetada -, aga ilmselt teevad korstnatööd teised mehed, võib-olla paremad ronijad, aga arvatavasti väiksemate käsitööoskustega... Ropendamist ma pole veel kuulnud, aga plärud on mõlemal vanemal mehel hambus. Üks ilus noor poiss jookseb materjalidega edasi-tagasi, see vist ei suitseta. Võõrasse aeda suitsetama minna*, ükskõik kui võpsik see ka poleks... Prostad inimesed** vist?

Ja see telliskivitolm, oeh... Üks (suitsetav) mees kükitab Maja ees ja lõikab korstnakive mõõtu, nii maapind kui taimestik tema ümber on juba ühtlaselt punased. Ta ise ka, kaitseprillid kaasa arvatud. Sealsamas kõrval on selle aasta suurima maakohamoe kohaselt suur küttepuuhunnik (sest palav oli ja vihm oli ja keegi pole kuuri koristada viitsinud, aga me laome nad enne suuri külmasd ikka riita), eks need saavad siis ka ühtlaselt läbi tolmutatud. 

Lapsed hämmastaval kombel magavad veel, kuigi kivilõikur KRIISKAB. Nad muidugi on Maja teises otsas, kivilõikur karjub köögi akna all.

Vähemalt pole mehed veel särke seljast visanud. Võrdluseks: katuse ehitamise ajal oli samuti kogu maailm täis tolmu, töömehed käisid väravas suitsupausil ja kui vähegi päike paistis, olid nad ka poolalasti, nii et aknast välja vaadata oli ka imelik. Mulle endiselt ei meeldi võõrad paljad mehed... noh, rannas ja ujulas ei sega, aga oma kodus ei tahaks vaadata. 

Vannitoa akna ette organiseeris Mees ajutise kardina***, sest muidu tähendab iga kempsuskäimine võrdlemisi avalikku sündmust publikuga akna taga redeli peal.

Pesu ma neil päevil parem välja kuivama ei riputa, nöör oleks otse tuletolmujoonel.

Vähemalt kasvab lehtsalat täiesti teises suunas, kuhu mitte üks kivitolm ei satu. 


Mees käis vaatamas, ütles, et praegu ehitatakse vannitoa-köögi korstna ümber kahekorruselist tellingut ja meie kurg vaatab pesalt hämmingus, mida tema lemmik-korstnaga ometi tehakse. 


_______
*kuigi suitsetamine on vastik, võib inimene ju oma territooriumil teha, mis meeldib, nii et omas aias, palun väga, pahvigu päev läbi (ja see on veel üks põhjus, miks ma ei tahaks kortermajas elada, sest suitsulehk rõdudelt ja köögiventilatsioonist...).

**mulle "Seltsimees lapse" tädi Anne selles mõttes meeldis, et tal olid väga kindlad veendumused. Filmis oli ta muide ebameeldivam kui raamatus.

***talveajal on vannitoa akna peal sidrunipuud. Aga tavaolukorras ei käi sealt keegi mööda ega vahi sisse. 

2 comments:

  1. Oh meil olid ukrainlased ja venekeelsed tegelased vahelduva eduga terve aasta. Nagu briti lendurid komöödiast “Allo-allo”. Kui kellu või veepudel käest kukkus, sinna ta ka jäi, trepile, maja ette, ukse taha… konid pühkis naaber igal õhtul nende nähes kokku ja luges sõnad peale. Mkm, miski ei mõjunud. Korduvalt sai koosolekul teemaks võetud, ülemusega räusatud, eih, nad lihtsalt ei mõista meid veidrikke :D Kirjutad ja kaebad, saadab objektijuht suvalise naga luuaga, kes ajab tolmu üles pool tundi ja kaob. Kõik olid neist nii tüdinud! Muidu sõbralikud, töökad aga tàiesti teine kombestik.
    Akna taga tellingutel kõõlumine alguses häiris, aga pool aastat hiljem ainult konstateerid, et ahah, jàlle :D Ma pidin hambad ristis meeles pidama, et peale pesu magamistuppa kuivatama ja riidesse panema ei läheks. Vannituba läheb niiskeks ja ma ei armasta seal riietuda.
    Hingasin kergemalt kui nad lõpuks lahkusid.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, see kõik kõlab veel õudsemalt... Sellepärast ma väldingi töömehi, aga korstna otsa ikka ise ei roni. Ja need mehed on vähemalt hästi kiired, uus korsten on juba poole peal.
      Aga et nende kaubik EI TOHI olla muru peal, pidin kaks korda ütlema - muidugi, võib-olla oli esimene, kellele ütlesin, kuulmispuudega, ega see ju välja ei paista.
      Minu sisemine Karen tahab kangesti kirjutada pahameelepostitust teemal "kuidas palgatud töömehed peaksid per'mihe ja provvaga käituma". Täna pole mul selleks siiski aega, pääsete.

      Delete