Sunday, October 2, 2022

Ja mida öelda veel selle nädala kohta...?

Metsis käis korraks, õnneks pole teda rohkem näha olnud. 

Sain mulda küüslaugud ja mullast välja tomatitaimed. Kasvuhoone on peaaegu talvekorras.

Saime uue elektrihinna, arvatavasti universaalteenuse. Mees uuris, et selle puhul vist öö- ja päevahinnal vahet ei ole. Ma pean kogu oma kodumasina-mõtlemise ümber korraldama - aga ainult miinuskraadideni, siis peab niiehknii öösiti pesu ja nõusid pesema, sest muidu hakkab pumbal külm. Kohe hommikul puhast pesu nöörile panna on tore ka, siis on õhtuks kuiv. 

Jõugu Juhi Koolis oli lastevanemate koosolek. JJ Klassijuhataja on endiselt ülimalt armas inimene. Muidu oli ka tore. 

Legolas sai matemaatikas traditsioonilise esimene kontrolltööhinde. Mõni traditsioon tegelikult ei vääri alalhoidmist... aga sama traditsiooni kohaselt peaks õppeaasta ülejäänud hinded tulema võimetekohased. 

Lillebror kaalus kaua, kas võimaldada emal ka kolmandat korda õppida Karl Martelli ja muud keskaega Euroopas. Siis otsustas, et proovib ikka iseenese tarkusest... ja sai väärt hinde. Meil on kolmandas kooliastmes nimelt ülitore ja ülirange ajalooõpetaja ja suuremate poistega olen ma seda keskaega igaks juhuks kaks korda õppinud... Mäh, oleks tahtnud teadmisi värskendada. 

Ühel päeval tuli üks anonüümseks jääda sooviv poeg koolist, sünge nagu kõuepilv. Pärast pikemat pinnimist pihtis ta mulle köögilaua ja kohvimasina vahel, mis juhtus. Korralik teismeliste suhtedraama on nüüd kolmas asi isikliku leinasündmuse ja tagasihoovava tualeti kõrval, mis laseb globaalse katastroofi täielikult ära unustada - isegi, kui see juhtub mõneks hetkeks. 

Mis globaalsesse kakastroofi puutub, siis - mul tuli praegu trükiviga, t asemel juhtus k ja ma jätan selle alles, ega ta muud väärt olegi - nojah, see on üks igavene piiiiiiiiiiks. On täitsa võimatu aru saada, mis on Putleri-Venemaa olemasolu vabandus, aga kahjuks ta siinsamas teisel pool Järve on ja kuidagi teda ära unustada ei saa. Öäk. 

Keegi sai minu käest ühe haapsalu salli. Keegi teine uuris, kas ema juubeliks talvel salli saaks - aga loomulikult saab, ta peab ainult sallikirja ära otsustama. Keegi kolmas sai ühel Kuurortlinna väikesel vaiksel tänaval minu käest neli tellitud heleheledat kaltsuvaipa. 

Kuurortlinnas pidasime tasakesi ka Teise Vanaisa sünnipäeva. Muid tegusid seal ei teinud, ehk nagu üks lastest märkis, me oleme seal juba kõik huvipakkuvad kohad ära vaadanud. Noh, peaaegu... aga teatri või kontserdi jaoks tuleks ekstra aega sättida ja mingid käsitöötöötoad suuri poisse üldjuhul ei köida. 

Midagi juhtus kindlasti veel, aga ma ei tea, mis... Haagin nüüd Mimi enda küljest lahti ja teen kiire turu-uuringu, millist õunakooki perekond soovib. Õunu on meil endiselt ülearu.

4 comments:

  1. Kas saaksid jagada teie pere arutluskäiku, miks universaalteenus, mitte Kindel+?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mnjaa, meil mingit arutlust pole olnud, Mees uuris aadressilt elektrihind.ee ja otsustas. Ma ei ole vähemalt 20 aastat elektrilepingutega muud teinud kui allkirja andnud. Ja mulle ei meeldi pikaajaliselt siduvad lepingud. Või mis iganes... Igatahes sain ma tänu Sinule nüüd ka teada, et Kindel+ on olemas.

      Delete
  2. Aitäh :) Täiesti OT, aga usklik abieluinimene ja pikaajalised lepingud: üks on kogu eluks, teine kogu igavikuks.
    Ma vahel ehmudes mõtlen sellele ja muigan endamisi, sest mina ka ei armasta pikaajaliselt siduvaid lepinguid. Neile kahele teen siiski julgust kokku võttes erandi :))

    ReplyDelete