Saturday, October 1, 2022

Objektiivselt oktoobrist

Ma täpselt ei tea, kas oktoober oli see kuu, mil toimuvad tunde järgi umbes pooled kooli ajal loetud vene kirjandusklassika sündmused. Või on oktoobrit ikkagi rohkem Bradbury teostes, kes seda kuud millegipärast armastas. Mina igatahes väga ei armasta, sest esteetiline on ta küll jah, aga külm ju!

Külma tõttu otsustasin, et kui minu kodusolemise-päevadel õueilm üle kaheteistkümne kraadi ei tõuse, siis võib see poolik kangas kevadeni ootama jääda. Pole mul temaga kiiret kuhugi. Kui aga soojem peaks olema, noh, siis vaatame. Koon hoopis rohkem pitsi ja vast sokke ka. 

Veel toimub kodusel rindel mingi Otsus tuulekoja suhtes, puude äraladumine - jah, need on kevadest saadik hunnikus - ja natuke aiatöid. Kütteperiood on meil septembri algusest saadik niiehknii, ehkki mitte väga intensiivselt.

Legolas ja Lillebror kolivad trenniga tubastesse tingimustesse. See teeb meie logistika veel keerulisemaks.

Jõugu Juhil lõpeb koolis esimene periood. Võimalik, et neil tuleb taas mingi väljasõit, kooli kontseptsioon peaks seda nagu eeldama. 

Mees tegeleb oma magistrivärgiga. Ükskord peab ta võimetekohase kraadi kätte saama niikuinii! (Mees tahab õpetada, mitte teadust teha, sellepärast on talle igasugune teadustöö kirjutamine vastumeelne ja erialasest seisukohast perspektiivitu, aga nõutakse ju. Urr.)

Külastame Teist Vanaisa Kuurortlinnas, sünnipäeva puhul. 

Võimalik, et Mees kutsub külalisi, kah sünnipäeva puhul. 

Naudime koolivaheaega, aga veel ei tea, kas kodustes või reisitingimustes. 

Ma väga loodan, et koolivaheaja nautimine saab toimuma Monsieur Picasso seltsis.

Mingeid asju juhtub kindlasti veel. Loodetavasti ei sisalda need endas lund, pikemaid elektrikatkestusi ega senisest otsesemaid kokkupuuteid sõjaga. 



1 comment:

  1. Ma usun, et see kõlab lapsikult, aga ma tahaks ka koolivaheaega!
    Kududa ja puhata niikuinii.

    ReplyDelete