Sunday, January 1, 2023

Palju jaanuari!

Paraku pean ennast kordama - olgu teie uus aasta tervem kui meil siin see viimane nädal. 

Pojakese palaviku tippmark on olnud 39.9 - täna varahommikul. Ei, see üllatuslikul moel ei ole gripp, jah, arsti juures on käidud, analüüsid tehtud, homme uuesti, antibiootikum on arvatavasti lahja... Palvetame ja joodame talle värsket apelsinimahla jms vedelikke sisse, mis siin muud ikka teha... Tähendab, ta võtab rohtu ka, aga kasutegur ei ole ootuspärane. Ma arvan, et muud täpsustamised ei ole vajalikud, päris-sõpradega, kes temast ka tegelikult hoolivad, võin ikka rääkida ja täpsustada, 

Lauamänguõhtu kujunes rohkem nagu seltskondlikuks õhtuks. Täiskasvanutel ei tule mängimisest midagi välja, kui on tegu väga heade sõpradega ja on väga, väga lõbus. Suured poisid isegi mängisid midagi, Jaanipäevatalulaps oli (ja on) ka meiega. Juuniorid mängisid, aga rohkem sügelesid, millal ometi tohib pauku teha. Väikesed poisid mängisid mida iganes, kuni jalalohistaja ja sussipõlgur OO (8) endale võimsa pinnu sügavale jalga astus. Siis ei olnud enam kellelgi lõbus, OO jala ümber opereeriti, OO ise üürgas nagu iga normaalne inimene sellises olukorras, aga püsis ülivapralt paigal ja lõpuks saadi pind jala seest ikkagi kätte. Südaööks olid õudus ja valu meelest läinud ja meie väravas toimus kohaliku tähtsusega ilutulestik - sest teismelistega on see asi kõigest hoolimata vajalik. Teisel pool metsa vilkus ka hoolega. Pärast TT (6) keerutajaid - sest tema tahtis ka väga oma rakette lasta - vaadates jälgisin Lillebrori ja tema Sõbra Õe omavahelist suhtlust ja mõtlesin, kas nüüd on siis nii, et mulle on kahe nädala jooksul kaks miniakandidaati koju kätte toodud... aga eks seda kõike näeb hiljem. Lillebrori Sõbra Isa, kes oma koguduse juurde minekuks meile ööseks jäi - siitpoolt on nagu lühem maa sõita -, rääkis mulle hommikukohvi kõrvale oma pastori-hingehoidjateadmiste põhjal, et iseenesest on ju hea, kui hästi noored ja paindlikud inimesed kokku saavad, kohanevad teineteisega paremini kui 30-aastased karjääritegijad... Statistika järgi, eks ole, konkreetsetel juhtudel on ikka nii, nagu konkreetsetel juhtudel on. Peame palvet. 

Õmblesin kokku karukellasalli, raamisin selle ja ühe kauaoodanud musta meriino, sain kokkuõmblemisvalmis kevadeöökirjalise, alustasin järgmist Ingrid Rüütli kirjaga salli. Väga pitsiline nädal on olnud. Viimistlen nüüd kunagi uuel nädalal. 

Mees sai köögiseinad korda nii, et me ei pidanudki kogu kööki üle värvima. Ma olen selle eest väga tänulik. Ühtlasi on meil nüüd üle suurem kogus terrakotatooni värvi, pole aimugi, mida sellega teha, sest mujale kui köögiseina ma seda ei taha... köögis on meil, jah, nagu lillepotis. 

Võimalik, et tuleb lahja lehma aasta... aga eks me saame hakkama. 

Lapsed, jah... üks oli sõbra pool, ühel oli sõber külas, üks oli haige. Pole just kuigi lustlik vaheaeg. 

Jaanuaris on plaanis:

  • haige laps saab terveks!
  • toimuvad mitmed arstikülastused, aga ei midagi hullu;
  • Jõugu Juht saab 18;
  • mina saan natuke rohkem kui 18;
  • oleme arukad ja armastame üksteist;
  • keegi rohkem haigeks ei jää;
  • januariiti ka ei saa;
  • võtame vastu külalisi ja tunneme rõõmu pikenevatest päevadest;
  • oleme tänulikud sele hea eest, mis meile antakse. 

Seda viimast - et oleks põhjust tänulik olla - soovin teile ka!

6 comments:

  1. Head uut ja toredat aastat teile kõigile!

    Meil on alati uue aasta eelne aeg jõulupidustuste, külaliste ja külas käimistega nii tihe, et ma pole isegi jõudnud veel piisavaks ajaks maha istuda, et oma jõulukinke korralikult vaadata/uurida (ok, kõik maiustused on küll ära söödud, aga selleks ei olnud vaja spetsiaalselt maha istuda :) ja seega jäid mul teile jõulutervitused täiesti saatmata :(
    Kõigele lisaks jäin mina ka just nädal enne jõule haigeks (sain lapselt, kes seda nädal varem põdes). Ma ei tea mis haigusega tegu oli/on, aga mul oli peaaegu 5 päeva kõrge palavik ja peale seda köha ja nohumoodi asi mis tänasekski pole veel lahkunud. Õnneks siiski üheski peost või üritsest ma ilma ei jäänud, kuigi suurema osa ajast mul häält ei olnud ja köhida tuli ka palju, aga loodetavasti jäi hullem siiski vanasse aastasse ja uus tuleb helgem ja katsumuste vasem (igaksjuhuks lisan, et käisin enne jõule arstil, kes ütles et kopsud on puhtad, rohtu vaja ei ole ja nakkusohuks ma kellegile ei ole).

    Soovin, et teie haiged saaks kiiresti terveks ja et haigused teist uuel aastal suure kaarega ringi käiks ja et sul ikka jõudu ja jaksu jääks blogida kõigi muude tegemistele kõrvalt! Suured kallistused meie kõigi poolt, kaasaarvatud Jostenilt ja Monty'lt!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh, kallis Alice! Kallistame vastu, kaasa arvatud kõik neli kassi.

      Delete
  2. Hääd!
    Soovitu kõrvale ka kõike seda, mida me tegelikult vajame! Ilmselt on seda viimast rohkem kui esimest, nagu alati.

    ReplyDelete
  3. Oijah, et need tõved ka juba ei lõpe! Kiiret paranemist haigele ja ilusat uut aastat kõigile!

    ReplyDelete
  4. Vähem põdemisi ja rohkelt tegevusi uueks aastaks, et oleks mida mäletada ja meenutada :)

    ReplyDelete
  5. Armu ja rahu teile selleks uueks aastaks!

    ReplyDelete