Sunday, January 15, 2023

See haigustejada võiks nüüd ära lõppeda, palun. Palun?

Esmaspäeval tundus päev otsa, et on kole külm. Värisevate kätega õmblesin siiski kokku kevadeöösalli ja tegin pisinatuke muidki koduseid tegemisi... teisipäeva ja kolmapäeva veetsin üleni haigena voodis, sest palavik ja võeh. Kolmapäeva ööl vastu neljapäeva oli Mehel võimas migreen, nii et ta võttis esimest korda eiteakuipika aja jooksul tervisepäeva ja mina pidin olema see, kes lapsed kooli viib... läksin siis tööle kah ja sain vähemalt poole muna jagu tööd tehtud, ehkki liikuma pidin igaks juhuks seintest kinni hoides, maailm oli aeg-ajalt väga tähniline ja kõikuv... Reedeks oli mõnevõrra parem, aga tänaseni on alles tüütu ja ebasümpaatne köha. Mehel samuti, koos köhides ärapingutatud kõhulihasega või misasi see tal ongi, igatahes valus. 

Vähemalt ilmutab Legolas paranemise märke. Jõuga on küll veel nii, nagu on, ja mingid jääknähud esinevad paratamatult, aga koolirutiin ja vahetunnisuhtlus nii sõprade kui Sõbrannaga mõjuvad kindlasti paremini kui kodus voodis lesimine ja ootamine, millal kõik mittenakkavad jääknähud mööda on läinud. 

Positiivsematest asjadest kasutasin reedeses palvegrupis käies ära pastoripere kempsukaalu ja nägin seal hämmastavalt väikest numbrit. 15 kilost ülekaalust on järsku saanud 7. Noh, tegelikult oli mul enne detsembrialguse gripilaadset ilmselt umbes 12 kilo ülekaalu... aga kuu aega väga viletsat isu on teinud oma töö. Helelilla suvine kirikukleit on ikkagi veel veidi kitsas, aga üks uuema-priskema figuuri järgi ostetud lemmik-talveseelik jällegi kipub ära kukkuma... Noh, ma pidin niiehknii mingil ajahetkel Humanasse vaatama, vast leian praeguste mõõtude järgi ka midagi. 

Lillebror on neil päevil olnud usin ja koristanud ära ühe kuumkoha enda toas ja ühe nurga verandas. Verandaga oleksin hakkama saanud minagi, Lillebrori lauapealsega pidigi ta ise tegelema... igatahes hästi. Kui mõne muu lapse saaks motiveerida oma tuba koristama, oleks tore, üks poeg ütles just äsja, et kui tal õppimise kõrvalt aega jääb, siis ta koristab... peamiselt tegeleb ta oma toas suhtlemise ja mängimisega, ekraani kaudu, õppimist olen harva märganud. 

Õues on lume alt välja sulanud igasugust sodi, mis huvitaval kombel sügiseti kunagi ei sega. Olen valmis asuma aiatöödele... kui kalendris jaanuar ei oleks! Ilm on küll lahkesti märtsine. Vabariigi aastapäeva traditsiooniline lumetorm on alles ees ja üldse...

Seljatasin Piletisaju ja võib juhtuda, et meil tuleb üks ilus maipärastlõuna. Muidugi, vahepeal võib igasuguseid sündmusi vahele tulla ja takistada... aga loodame, et kõik läheb hästi. 

Uuel nädalal peaks ka kõik väga hästi minema, minul on hambaarstiaeg, Legolasel kari kontrolltöid ja Jõugu Juht saab 18. Terve hulk ootamist väärivaid sündmusi, eks ole. :)

3 comments:

  1. Soovitan angervaksa(õie) teed.

    ReplyDelete
  2. Tavalisest teelehest teha teed, vana lastearsti soovitus...

    ReplyDelete