Sunday, March 19, 2023

...ega juhtunud midagi

Ma vähemalt loodan. Noh, umbes nii, nagu vist suslik vanas multikas jalutamas käis ega kohanud kedagi. 

Noh, tegelikult... 

Mehe aju-uuring esmaspäeval andis digilukku tulemuse, et ei midagi põnevat. Neuroloogi pole ta veel telefonitsi kätte saanud, aga ma loodan, et arst kinnitab igavat tulemust ka ise. 

Jõugu Juht vehkis uurimistööd kirjutada. Ükskord saab see valmis niikuinii!

Legolas käis klassiga teatris. Tüki nimi oli "Mitte midagi" ja Legolas, kes minu teada ei ole lugenud "Kärbeste jumalat" ja kellest on igasugused sinivaalamängud ja muu grupisurve ka üsna kenasti mööda läinud, oli koju tulles sügavalt nördinud. See teeb rõõmu, süda on ilmselt õigel kohal, olgu need oksad muidu nii laiali kui tahes. 

Lillebror valmistus hoolega homseks reisileminekuks ja hankis endale üheks päevaks lausa väikese palaviku. Mis see oli, ei tea keegi, juba päev hiljem tundis ta ennast taas normaalselt. Veel andis Lillebror mulle põhjaliku õpetuse, kuidas tema kasvuhoones toas tema äraolekul taimi hooldada. Peamiselt - tuleb kasta. 

Mina... üritasin koputada ühele töövahetuse-alasele uksele ja avastasin, et motivatsioonikiri, mis oli kolm päeva varem täiuslikuna minu pea sees olemas, ei edene kuidagimoodi. Otsustasin, et ilmselt see ei ole siis see õige uks. Samal päeval tundsin ühe neljanda klassi lapsega suhelde,s kui väga ma neid lapsi ikkagi armastan... võta siis kinni, mis see õige asi on. Otsin vastust edasi. 

Oodatult saabus meile kevad, vähemalt lumi sulab suure kiiruga. Riisusin garaaži lõunaküljelt lehti ja suurendasin meie pliidipuuroikavirna taga-aias. Laupäeval saagis Jõugu Juht virnast suure osa Lillebrori abiga parajateks juppideks. Veel juhtus laupäeval meie veepumba purunemine. Mees sai poest täpselt sama mudeli, sama odava ka. Arvesse võttes, et pump on meil absoluutselt kõige tihedamalt töötav kodumasin - ikkagi viie inimese pesud ja nõud ja duši all käimised ja muu veepruukimine -, on sajaeurone kulutus kolmeks ja kolmveerandiks aastaks vist päris kena hinna-kvaliteedi suhe. Ega need kallimad eksemplarid ka kauem vastu ei pea. 

Veel käisin kohvikus mitte-meiepere kasvatusküsimusi arutamas. Vast sai korraks kasu. Nädala lõpuks tulid välja kohalikud kasvatusküsimused... tõsine usalduse rikkumine nagu kõik need teisedki olukorrad laias laastus... Poleks osanud kartagi*. Ise me nad sellisteks kasvatanud oleme. Taskurätikuid jätkub veel, hea seegi. 

Kodumajanduslikus plaanis üritan tühjemaks saada sügavkülma ja keldrit. Purkhaaval, karphaaval. Sest uuel suvel tulevad loodetavasti uued maasikad, mirabellid ja rabarber, tikritest rääkimata. 

_________
*puutub ainult meie lapsesse ja tema otsustesse, mõni varasem puberteediea iseseisvumispüüu õu-võu-võu olukord on olnud kaasosalistega. 

No comments:

Post a Comment