Sunday, March 12, 2023

Päikeselisel pühapäeval

Eelmises postituses kirjapandud tõrvatilgad pole küll kuskile kadunud, aga muu meepott on täitsa kena ja veel kenam selle tõttu, et päike paistab. Ma töötan ilmselgelt päikesepatareiga, kole hirmus kangesti tahaks minna välitöid tegema, aga lumi on põlvini...

Muidu juhtus meil, et Mees käis arsti juures ja sai kohe esmaspäevaks järgmise uuringu aja. Lillebror käis ka (südame)arsti juures ja sai soovitusi, aga ei midagi uut ega huvitavat. 

Lillebroril käis külas Sõber, kes jäi laupäevaõhtusest bussist maha - see oligi külaskäigu kõige erilisem sündmus, muidu oli kenasti rahulik. 

Legolas osales kooli avatud uste päeval, vist õpilasnäitena. Veel valmistas Legolas täna koos Sõbrannaga väikese lumememme ja saatis sellest fototõestuse. Teile ma seda näidata ei saa, sest pildil on ka Sõbranna maja ja ma siin ju isegi meie Majast eriti pilte ei jaga... nii et peate lihtsalt uskuma. 

Jõugu Juht vehkis uurimistööd kirjutada... või vähemalt nii me loodame, ei poolfabrikaati ega valmisprodukti pole meile veel näidatud. 

Mina siin, ee, pikeerisin tomatitaimed. Veel uurisin uksi, millele võiks tööasjus koputada, aga pole jõudnud absoluutselt mitte ühelegi tõsisemale järeldusele. Käisin emmede palvekas, palvetasime, naersime ja nutsime. 

Eile tapsin selle aasta esimese herilase. Tundus teine tavalisest herilasest veidi suurem, äkki mamma, kes ahjupuude vahel talvitamist üritas? Kuna Legolas on endiselt herilaseallergik, siis meie juures need putukad elamisluba ei saa. 

Käisin mööda kingapoode, otsisin nii kevadkingi kui käekotti. Mis needus see on, et kõige kenamate ja sobivamate leitud kingade suurus 37 on kitsapoolne, aga suurus 38 loksub? Äkki lähinädalatel siiski veel täieneb see kinga- ja suurusevalik... Kotipoodidega on üldse kehvasti, mina ei tea, kuhu nad kõik kadunud on. Eelmisel nädalal kohtasin Tallinnas täiusliku välimusega kotti, aga sellel puudusid sisemised taskud... urr. Õmbleksin ise, aga mul ei ole kuigivõrd nahaga toimetamise kogemust ja voodriga asju meeldib veel vähem õmmelda kui ilma voodrita asju. 

Lumi, jah, on põlvini, lisaks lumetormile oli meil siin ka reede hommikul -23'C. Palun üks kevad, sisse pakkida pole vaja. Vähemalt on pärastlõunad juba valgemad ja nii mõnelgi päeval juhtub kojujõudmist isegi enne kottpimedat. Uuel nädalal lubatakse sula. Eks me siis vaatame huviga, mis juhtub väikese kohalikuma oja ja kahe jõega, millest me peaaegu igapäevaselt üle sõidame. 

No comments:

Post a Comment