Wednesday, May 31, 2023

Mõelda, et täna on esimene juuni!

Umbes nagu kääbik Bilbo vihma puhul ohkis, ehkki Keskmaal oli esimene juuni alles järgmisel päeval - aga meil siin lubatakse homseks öökülma. Võeh.

Juunis on juhtumas mitmesegaseid sündmusi. 

Legolas ja Lillebror käivad miskisugusel võistlusel, mida vibuliidu lehel pole.

Mehel on hambaarstiaeg. 

Legolasel on praktika sealsamas, kus meil tavaliselt koguduse laager. 

Lillebroril on spordipäev.

Jõugu Juht läheb klassireisile, seekord põhjarannikule. 

Legolasel ja Lillebroril on meistrivõistlused Kuurortlinnas. 

Jõugu Juhil on riigikaitselaager ja uurimistöö kaitsmine.

Legolasel on klassiekskursioon Saaremaale. 

Kõigil algab koolivaheaeg. 

Edasi on kõik kahtlane. Kas me läheme puhkusele ja kui, siis kuhu? Horvaatia ja Vahemeri jäävad vist helesiniseks unistuseks, kuna rahalised võimalused on äärmiselt piiratud*. Kas me ei lähe pikemale puhkusele, sest Vanaisahoiu küsimus on lahendamata ja see rahapool ka? Kui mitte puhkus, siis kuidas laheneb jaanipäev? Tünnilaadale registreerimine on lõppenud, nii et selle asja pärast ei peagi muretsema. 

Igatahes saan ma kohevarsti valmis D soovitud siniste vaipade komplekti. Võimalik, et mingil hetkel käime nende asjus Harjumaal. 

Loodetavasti ei võta öökülm maasikaõisi ära, või noh, kusagilt neid maasikaid vast ikka saab...

Vaja on teha aiatöid ja sisetöid ja üldse. 

Kusagilt võiks saada suurema koguse rabarberit, just sel aastal, kui ma tahtsin rabarberimahla teha, on meil saak napivõitu...

Loodetavasti võõrustame mitmesuguseid külalisi. 

Tunneme suvest rõõmu, ma loodan. 

________
*ausalt, kogu palgatõus ja peretoetuste tõus on hinnatõusu poolt niimoodi ära söödud, et... me ostame isegi piima hinna järgi! Küsisin poistelt, mida nemad tahaksid puhkuse ajal teha, Lillebror tahtis näha mingit esteetilist paika nagu minevaasta Texeli saar oli, Legolas tahtis ujuma. Druskininkai veepark ja Kura säär või...? See oleks kõige lähem ja odavam käimata-nägemata paik. Järgmine samm oleks Energylandia Poolas, Krakow ja Tatrad, mida annaks muidugi kombineerida Praha ja Dresdeniga...


8 comments:

  1. Ma üldiselt toidukaupade hindu veel vaatama ei pea, aga eile ehmusin, et äkki läks mingi toode süsteemi topelt, sest arve oli ulme. Ja ma ei ostnud mitte midagi erilist peale kohvipaki (täishinnaga, sest see on üks "mitte nii pop" sort, mis pole mitte kunagi allahindluses) ja uudistooteid paari talujäätise näol.

    Ma jälle soovitan, kuigi otseselt sa ideid ei küsinud. Mu ristikapere 4 naist käis 12a kutiga Riias automuuseumis, kõigile väga meeldis ja pikk päev läks asja ette. Siit Lux ekspressiga (oli hästi soodne pakkumine ja polnud vaja jamada parkimise, roolis passimise jms), üks öö Riias, ühistranspordikaardiga liikusid. Ikka vaheldus lastele :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minu jaoks on ühistranspordi kasutamine kahjuks elus õudus. Automuuseumis oleme käinud. Riia kant on selles mõttes küll valikutes, et Jurmala veepark tundub olevat ainus normaalse suhtumisega veepark siinkandis - noh, et alla 18-aastaseid lubatakse ka sauna ja saunas ei pea olema ihualasti, ma olen neid kodulehti täna kamminud ja iga kord olnud šokeeritud - meil lapsed tahavad veepargis saunadesse ka.

      Delete
  2. Ma jällegi olen eluaeg toidukaupade hindu jälginud niikuinii ja piima ostnud ka enamasti hinna järgi (küll siiski sagedamini 3,5%, aga noist kõige soodsam variant), sest piimakäive võib olla kuus liitrit päevas, eriti kui kõik kaheksa on kodus. Aga poearved on tõesti korralikult kosunud.

    Rabarberi kohta - kui suur on "suurem kogus"?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suurem kogus oleks alates kümnest kilost, alla selle pole mõtet mahlateoga mässama hakata.
      Meie piimakäive on maksimaalselt kaks liitrit päevas...

      Delete
  3. https://trip.ee/odavad-lennupiletid/otselennud-suveks-tallinnast-stockholmi-vaid-14

    ReplyDelete
  4. Küll on tore 🙂 ootame teid külla!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mina ootan ka. Vaibad on rullis valmis, aga rulli mahalõikamiseni läheb veel paar meetrit kudumist. No ja millal nad sealt rulli vahelt kätte saab, see on veel teadmata.

      Delete