Thursday, May 25, 2023

Noppeid, sest meestel läheb Linnast tulekuga aega

"Ma kallistan täna õhtul oma poega eriti kõvasti," lubas üks mu sõbranna, kuuldes, mis olukorrad meil praegu käsil. "Ja ta võib oma toa hoida nii segi kui tahab!"

Mnjaa, meil pole mõjunud ei memme musi ega segamini toad, ikka on... olukorrad. Ärge saage valesti aru, kõik on hästi, isegi toredasti (kui umbkeelse-lähedased prantslased on läinud, sobib peaaegu ükskõik mis), aga asjad on... muutumas, ja keegi ei tea, kas need muutused toovad pikas perspektiivis endaga kaasa midagi head või siiski, nojah... seda, mis ei ole kuidagi hea. Toetame, armastame, hoiame, kasvatame. Kuni veel saab. 

***

Pügasin üht üksikut kibuvitsa. On teine aastate joooksul tekitanud endale eriti sassis soengu kuivanud okstest. Uhh, kus torkis! Parema käe üks sõrmenukk sai vist luuni ulatuva augu, igatahes pole varem ükski kibuvitsakriim sellist valu teinud. Võeh. 

***

Valutavast sõrmenukist hoolimata pesin ära kolm akent. Toas läks kohe valgemaks. 

***

Tollesama kohvikulaua taga rääkisid naised, kes on sel aastal juba värskest rabarberist kooki teinud ja kes alles kavatseb. Linnast me sel aastal rabarberit ei saa, oma põõsaste varred on ka nadivõitu. Vihma pole, küllap sellepärast. Sellegipoolest küpsetan täna esimese värskerabarberikoogi, Mees arvas, et võiks olla tagurpidine. Vanarabarberikooki (ehk siis sügavkülmarabarberist) küpsetasin paari nädala eest. 

***

Maasikad õitsevad aktiivselt, õunapuud eriti mitte. Ma just lootsin, et Legolas saab Sõbrannast, kelle jume on täpselt nagu õunapuuõiel, kohase taustaga pilte teha... No aga mis siis ikka, meil oligi minevaasta ülearu palju õunu.

***

Lapsed loevad päevi kooliaasta lõpuni. Mõnel lõpeb aktiivne õppetöö homme, mõnel tuleval nädalal, mõni peab veel kaks nädalat koolis käima. Igal lapsel oma kool ja oma süsteem. Juunikuu üritusi olen hakanud tasapisi kalendrisse märkima, aga küllap tuleb veel midagi juurde.

***

Tegelikult me mõtleme juba juulikuu üritustele.

Valisin koha ja maksin ära Hansalaada. Lossi vanavaralaat on küll muhedam, aga kui ei saja, toimib see jõeäärne koht meil päris hästi. No ja äkki lähebki hästi?

Veel panin Lillebrori kirja koguduse noortelaagrisse. Registreerimisankeedis küsiti, mida head võiks laagris juhtuda. Lillebror soovis Püha Vaimu ligiolu ja siis me võrdlesime, kuidas see meil kummalgi füüsiliselt tundub. Minul on südame ümber allikaveetunne, temal tuleb ühest õlast sisse ja levib üle keha... Baptistilapsuke, noh! Kui see usk tema elus ka elavaks saaks... Aga kesse teab, enne koitu on ikka kõige pimedam. 

***

Palvetame edasi kõigi oma pöialpoiste ja Lumivalgekese eest. Sest olukordi teisme-eas jagub...

No comments:

Post a Comment